Amenzi de 24.000 de lei în cazul vaccinării greşite cu Moderna, în loc de Pfizer

Centrul de Vaccinare deschis la Romexpo a fost sancţionat cu 20.000 de lei, iar medicul coordonator şi asistentul medical - care a administrat vaccinul Moderna unui tânăr, în loc de Pfizer - au primit fiecare câte o amendă în valoare de 2.000 de lei.

1493 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 24.000 de lei în cazul vaccinării greşite cu Moderna, în loc de Pfizer

Amenzi de 24.000 de lei în cazul vaccinării greşite cu Moderna, în loc de Pfizer

În urma verificărilor dispuse la Centrul de Vaccinare deschis la Romexpo, după ce un tânăr a fost vaccinat cu Moderna, în loc de Pfizer, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare şi eliberarea adeverinţei), potrivit unei infromări transmise de Ministerul Sănătăţii.

Astfel au fost date trei amenzi, cea mai mare, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman „pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna”.

O altă sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului. Tot cu 20.000 de lei a fost sancţionat şi asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru.

Alin-Alexandru Ionescu a fost programat la vaccin pe 24 februarie, atunci când a primit vaccin Pfizer în centrul de vaccinare numărul cinci din cadrul pavilionului RomExpo, din Bucureşti.

După ce i s-a injectat prima doză, Alin-Alexandru Ionescu s-a programat pentru rapel, iar potrivit procedurilor trebuia să fie vaccinat cu cea de-a doua doză de vaccin Pfizer, însă i-a fost administrat serul de la Moderna.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici