Anchetă la fabrica AstraZeneca din Italia. 29 de milioane de doze de vaccin au fost ascunse

  • 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca ar putea fi ascunse într-o fabrică din Italia, lângă Roma.
  • O anchetă a Uniunii Europene arată că o parte dintre acestea ar fi fost destinate exportului către Marea Britanie.
4393 afișări
Imaginea articolului Anchetă la fabrica AstraZeneca din Italia. 29 de milioane de doze de vaccin au fost ascunse

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.

Premierul Mario Draghi l-a informat pe ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârşitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit şi descoperite de autorităţile italiene, în urma anchetei declanşate de Comisia Europeană.

Informaţia a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele AstraZeneca au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piaţa internă”.

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună şi a început producţia în septembrie, anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimise în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt pe 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles şi Londra sunt într-o luptă continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici