Anunţ OMS: Vaccinurile sunt eficiente împotriva „tuturor variantelor coronavirusului”

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă joi, 20 mai, să se evite călătoriile internaţionale.
  • OMS avertizează asupra riscului asociat cu noile variante ale coronavirusului.
749 afișări
Imaginea articolului Anunţ OMS:  Vaccinurile sunt eficiente împotriva „tuturor variantelor coronavirusului”

OMS: Vaccinurile sunt eficiente împotriva „tuturor variantelor coronavirusului”

Situaţia se îmbunătăţeşte în Europa, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă joi, 20 mai, să se evite călătoriile internaţionale, din cauza riscului asociat cu noile variante ale coronavirusului, notează Le Figaro.
 
„Trebuie să avem grijă pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini”, a avertizat Hans Kluge, directorul OMS Europa, făcând referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare, detectată pentru prima dată în India, dar identificată în jumătate din cele aproximativ 50 de ţări din zonă.
 
„Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului”, a asigurat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), însă îndeamnă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” împotriva Covid -19.
 
"Pandemia nu s-a terminat", a declarat Catherine Smallwood, ofiţer la OMS Europa.
 
Potrivit datelor OMS, în întreaga regiune care acoperă o parte din Asia Centrală, numărul de cazuri noi a scăzut cu 60% într-o lună, de la 1,7 milioane la mijlocul lunii aprilie la 685.000 săptămâna trecută. „Mergem în direcţia bună, dar trebuie să rămânem vigilenţi (...) creşterea mobilităţii, a interacţiunilor fizice şi a adunărilor pot duce la o creştere a transmisiei în Europa”, a insistat Hans Kluge.
 
Relaxarea măsurilor trebuie să meargă mână în mână cu screeningul, urmărirea, secvenţierea şi vaccinarea.
 
„Vaccinurile pot fi o lumină la capătul tunelului, dar nu ne putem lăsa orbiţi de această lumină”, a avertizat directorul organizaţiei europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici