Anunţul îngrijorător făcut de ONU: Ar putea muri 300.000 de oameni în Africa. Soluţiile propuse de oficiali

ONU face un anunţ cu referire la faptul că pandemia de noul coronavirus ar putea produce o tragedie în statele africane. Pănă acum, exsită aproximativ 20.000 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în Africa.

1677 afișări
Imaginea articolului Anunţul îngrijorător făcut de ONU: Ar putea muri 300.000 de oameni în Africa. Soluţiile propuse de oficiali

Anunţul îngrijorător făcut de ONU: Ar putea muri 300.000 de oameni în Africa. Soluţiile propuse de oficiali

 

Africa ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de coronavirus, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Continentul african găzduieşte peste 1.2 miliarde de oameni. Anunţul celor două Comisii ale ONU citat de Bloomberg, spune că noul coronavirus poate să omoară 300.000 de oameni de pe continentul african până la finalul anului, chiar cu adoptarea măsurilor de siguranţă. Acesta este rezultatul unui studiu efectuat de Comisia Economică pentru Africa din cadrul ONU. Pericolul îl reprezintă comunităţile cu aglomerări mari de populaţie care nu au acces la apă şi sistemele de sănătate.
 
Dr. Matshidiso Moeti, responsabilul OMS pentru întreg continentul african, a spus pentru BBC că OMS a observat deja o răspândire a virusului în capitalele unor ţări precum Africa de Sud, Nigeria, Coasta de Fildeş, Camerun şi Ghana. "Vrem să minimizăm impactul şi proporţiile, pentru că spitalele din Africa nu sunt pregătite pentru a face faţă unei pandemii. Există probeme mari în privinţa numărului de ventilatoare şi de paturi ATI", a spus Matshidiso Moeti.
 
Conform studiului efectuat de ONU, oficialii au venit cu câteva soluţii de a evita o catastrofă pe continentul african care se referă la rescpectarea în continuare a măsurilor de prevenţie, iar în cazul nerespectării acestor măsuri numărul victimelor ar putea până la 3.3 milioane, arată studiul. De asemenea, o altă soluţie ar alocarea unor bugete de 200 de miliarde de dolari pentru a susţine sistemele de sănătate şi pentru a spijini economia, mai spun specialiştii Comisiei ONU.
 
În Africa s-au înregistrat aproximativ 20.000 de cazuri de infectări, peste 1.000 de victime şi 4.619 de pacienţi vindecaţi. Statele cele mai afectate sunt Africa de Sud, Algeria, Egipt, Camerun, Tunisia şi Coasta de Fildeş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici