Anunţul OMS: Purtarea măştilor nu e ”soluţia miracol” împotriva pandemiei / Îndemnul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii către populaţie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii revine la mesajul conform căruia purtarea măştilor de protecţie nu reprezintă soluţia universală în lupta contra coronavirusului.

7987 afișări
Imaginea articolului Anunţul OMS: Purtarea măştilor nu e ”soluţia miracol” împotriva pandemiei / Îndemnul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii către populaţie
În cadrul unei conferinţe de presă online, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a precizat că măştile nu sunt ”soluţia miracol” împotriva pandemiei, iar purtarea acestora nu are niciun efect dacă toate celelalte măsuri luate de guverne nu sunt respectate de către cetăţeni.
 
"Nu exista solutie miracol. Doar purtarea mastilor nu poate opri pandemia de COVID-19", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. 
 
Directorul OMS a mai precizat şi că măştile ar trebuie folosite doar de profesioniştii din domeniul medical, în special acum când există o criză planetară de măşti de protecţie.
 
Până în acest moment au fost raportate 1,34 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus pe întreaga planetă. Au fost înregistrate peste 74.000 de decese la nivel mondial, 50.000 dintre acestea doar în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici