Arafat: Primul pacient confirmat în România cu coronavirus nu poate fi lăsat acasă

  • Şeful DSU, Raed Arafat, susţine că tânărul din Gorj, internat la Institutul Matei Balş din Capitală, care a ieşit negativ la ultimele două teste pentru coronavirus, este sănătos.
  • Cu toate acestea, el nu se poate întoarce încă în familie.
11106 afișări
Imaginea articolului Arafat: Primul pacient confirmat în România cu coronavirus nu poate fi lăsat acasă

Arafat: Primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 nu poate fi lăsat acasă

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că tânărul din Gorj, primul pacient confirmat în România cu virusul Covid-19 şi ale cărui teste au ieşit negative, nu poate fi lăsat să plece acasă, unde membrii familiei acestuia sunt în izolare.

Şeful DSU, Raed Arafat, susţine că tânărul din Gorj, internat la Institutul Matei Balş din Capitală, care a ieşit negativ la ultimele două teste pentru coronavirus, este sănătos. Cu toate acestea, el nu se poate întoarce încă în familie.

„Este negativ, urmează sa fie externat, dar tocmai asta discutăm că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată şi aceştia pot să dezvolte simptome în 14 zile. Trebuie să găsim o soluţie pentru el, să rămână într-un loc. Este sănătos, va rămâne la spital sau la Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, a ieşit negativ sâmbătă. Primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului a fost făcut vineri.

Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost depistat, miercuri, pozitiv la testarea pentru virusul Covid-19.

Familia bărbatului este izolată la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubaţie a virusului, de 14 zile.

Tânărul din Gorj este unul dintre cei care au intrat în contact cu italianul care a vizitat România şi care a fost confirmat cu noul virus. Acesta, în vârstă de 71 de ani, este monitorizat de medici în Italia.

În România sunt doar trei pacienţi confirmaţi cu Covid-19, iar tânărul din Gorj este unul dintre ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici