„Au ucis crud şi diabolic". 52 de persoane au fost masacrate într-un stat african

Un eveniment tragic s-a petrecut în nordul Mozambicului, unde militari islamişti au ucis în jur de 52 de persoane, anunţă poliţia statului.

2087 afișări
Imaginea articolului „Au ucis crud şi diabolic". 52 de persoane au fost masacrate într-un stat african

„Au ucis crud şi diabolic". 52 de persoane au fost masacrate într-un stat african

 

Potrivit BBC, Poliţia a anunţat că sătenii din provincia Cabo Delgado au fost masacraţi de militarii islamişti, unii dintre ei chiar fiind decapitaţi, după ce au refuzat iniţial să fie recrutaţi în grupul militant.În ultimii trei ani, sute de oameni au fost ucişi şi mii de oameni decapitaţi în timpul insurgenţei din Cabo Delgado. Niciun grup nu a spus că a fost în spatele atacului
 
Aceste fapte teribile au fost provocate de grupul militant numit al-Shabab, care îşi desfăşoară activitatea în zonă şi luna trecută a preluat controlul oraşului Mocimboa de Praia. Provincia Islamică a Statului Islamic din Africa Centrală (Iscap), afiliată grupului Statului Islamic, a spus că a fost în spatele unor atacuri anterioare din Mozambic.
 
„Recent, criminalii au încercat să recruteze tineri pentru a se alătura grupurilor lor, dar a existat o rezistenţă din partea tinerilor. Acest lucru a provocat furia criminalilor, care au ucis fără discriminare - crud şi diabolic - 52 de tineri", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei, Orlando Mudumane a declarat presei de stat.
Cabo Delgado este una dintre cele mai sărace regiuni ale Mozambicului, dar este bogată în resurse minerale neexploatate. În 2010, Mozambicul a descoperit rezerve imense de gaz în bazinul Rovuma, în largul coastelor Oceanului Indian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici