Austria, prima ţară care reintroduce restricţiile COVID. Măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii în interior

  • Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de faţă FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul sănătăţii din această ţară, Johannes Rauch.
  • Austria este prima ţară din UE care a reintroduce restricţii în timpul actualului val.
9067 afișări
Imaginea articolului Austria, prima ţară care reintroduce restricţiile COVID. Măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii în interior

Austria, prima ţară care reintroduce restricţiile COVID. Măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii

"Nu-mi place să fac asta", a declarat Rauch în timpul unei conferinţe de presă vineri seara, adăugând că noua regulă se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni "în weekend".

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ţară în ultimele două săptămâni.

"Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni", a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că "situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior".

Austria ridicase restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile de faţă FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici