Autorităţile au decis! Certificatul verde este legitim şi nu încalcă viaţa privată

  • În Italia, Consiliul de Stat a respins solicitarea a patru persoane nevaccinate, care au susţinut că impunerea documentului încălcă confidenţialitatea sănătăţii.
  • În perioada 15 octombrie - 31 decembrie, Green Pass-ul va fi obligatoriu în Peninsulă, pentru a putea merge la muncă în orice minister, organism sau companie publică.
  • Şi în România, Csaba Asztalos, şeful CNCD, spune că, mai întâi, certificatul verde, pe care autorităţile sunt pe cale să-l introducă, trebuie să treacă testul de nediscriminare.
8079 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au decis! Certificatul verde este legitim şi nu încalcă viaţa privată

Autorităţile au decis! Certificatul verde este legitim şi nu încalcă viaţa privată

Ţările europene cu cele mai multe restricţii legate de regulile anti-Covid sunt considerate a fi Franţa, Portugalia şi Irlanda. Ultima pe listă, Italia, unde certificatul de vaccinare, acel Green Pass - certificatul verde, devine obligatoriu începând cu 15 octombrie.

Solicitarea permisului este legitimă, nu încalcă confidenţialitatea şi, pe deasupra, prevalează interesul public şi scopul redeschiderii tuturor activităţilor.

Acest lucru a fost stabilit de Consiliul de Stat, care, confirmând decizia autorităţilor, a respins plângerea a patru cetăţeni, toţi nevaccinaţi, potrivit cărora mecanismul de izolare a epidemiei subliniat de legiuitorul naţional ar duce la un prejudiciu al confidenţialităţii sănătăţii, în contrast cu legislaţia europeană privind protecţia datelor de sănătate.

Prin urmare, Consiliul de Stat, pronunţându-se, a reafirmat validitatea şi eficacitatea dispoziţiilor de punere în aplicare a deciziei privind Green Pass-ul.

Cum actualitatea prejudiciului indicat de reclamanţi nu a fost demonstrată şi neexistând atingere a libertăţii cetăţenilor care aleg să nu fie vaccinaţi, primează interesul public în punerea în aplicare a măsurilor prevăzute prin utilizarea permisului, luându-se în considerare şi scopul de redresare treptată a activităţilor economice şi sociale.

O decizie în acest sens urmează să fie luată şi în România. Certificatul trebuie să treacă testul nediscriminării, înainte să intre în vigoare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici