Avarie temporară în secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Cum s-a petrecut incidentul

  • Avarie, joi, într-o secţie COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
  • Furnizarea energiei electrice în secţia unde erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen, a fost întreruptă.
344 afișări
Imaginea articolului Avarie temporară în secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Cum s-a petrecut incidentul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Incidentul a avut loc în secţia PNF - COVID din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în secţia unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2.

Având în vedere că erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieţilor acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă.

„Aceştia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43 a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Coordonatorul Secţiei, dr Muntean-Petru Emil, a anunţat conducerea unităţii, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situaţia reprezentanţilor din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Piteşti. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în secţie”, spune Cristina Cazacu.

Reprezentanţii ISU Argeş au decis montarea în curtea spitalului un generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală şi NU s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP. Menţionăm, de asemenea, că instalaţia electrică a Secţiei PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această secţie nu a fost afectată de acest incident”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici