Avertisment de la Valeriu Gheorghiţă: La sfârşitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârşitul lunii august vor fi infecţii cu tulpină Delta, a spus, miercuri seara, colonelul Valeriu Gheorghiţă.

1795 afișări
Imaginea articolului Avertisment de la Valeriu Gheorghiţă: La sfârşitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Gheorghiţă: La sfârşitul lunii august, nouă din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Valeriu Gheorghiţă a declarat, miercuri seara, la emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că este posibil să nu mai fie cazul pentru a treia doză de vaccin, dacă imunitatea colectivă va fi de 60 – 70%.

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccin, dacă avem populaţie vaccinată într-un număr mare cu schemă completă (...), să avem imunitate colectivă, adică 60 – 70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare şi prin trecerea prin boală. Sigur că trecerea prin boală nu oferă o protecţie suficientă, (...) ci doar 3 – 6 luni”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a spus că toate datele arată că România va înregistra o creştere a numărului de cazuri în perioada următoare.

„Se estimează chiar de către experţii europeni că la nivel european, în ţările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce priveşte creşterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulaţia acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârşit de august se estimează chiar o creştere la 90%”, a mai spus Gheoghiţă.

Acesta a precizat că tulpina Delta este una dintre cele mai bine adaptate şi are mutaţii care îi conferă o putere mai mare de răspândire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici