Avertismentul unui specialist englez: ”Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva”

  • Persoanele care au primit un vaccin Covid-19 ar putea transmite virusul şi altora, a avertizat profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directorului medical al Marii Britanii.
  • Medicul britanic a avertizat că este posibil ca virusul să fie contractat în perioada de două până la trei săptămâni după ce s-a primit un vaccin.
  • Prof. Van-Tam a mai spus că „niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată.”
6355 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui specialist englez: ”Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva”

Foto: Profimedia

Persoanele care au primit un vaccin Covid-19 ar putea transmite virusul şi altora şi ar trebui să continue să respecte regulile de protecţie, a avertizat profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directorului medical al Marii Britanii.
 
Într-un articol din Sunday Telegraph, citat de BBC, prof. Jonathan Van-Tam a subliniat că oamenii de ştiinţă „nu ştiu încă impactul vaccinului asupra transmiterii”.
 
El a spus că vaccinurile oferă „speranţă”, dar ratele de infectare trebuie să scadă rapid.
 
Prof. Van-Tam a mai spus că „niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată.”
 
Astfel, medicul britanic a avertizat că este posibil ca virusul să fie contractat în perioada de două până la trei săptămâni după ce s-a primit un vaccin şi este mai bine să se aştepte „cel puţin trei săptămâni pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă.”
 
"Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţurile de transmitere vor continua.
Vaccinurile funcţionează făcând corpul să creadă că trebuie să lupte împotriva virusului. Şi te antrenează pentru această luptă producând anticorpi şi stimulând celulele T. Abia atunci veţi fi gata să vă confruntaţi cu adevăratul pericol,” a mai scris medicul.
 
Israelul are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume împotriva coronavirusului, oamenii de ştiinţă urmărind cu atenţie datele pentru a-şi da seama cât de eficient este vaccinul atunci când este administrat întregii populaţii.
 
Ministrul sănătăţii din Israel, Yuli Edelstein, a declarat că unii oameni „încă se îmbolnăvesc” de coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dar a spus că există „unele semne încurajatoare ale unei boli mai puţin severe, mai puţini oameni spitalizaţi după prima doză ".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici