Băncile recomandă plăţile fără cash şi amânarea vizitelor în agenţii din cauza coronavirusului

  • Cu privire la măsurile de prevenţie din cadrul instituţiilor de credit, CPBR spune că băncile ce operează în România au implementat deja planuri de protecţie atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi.
  • Cele cinci bănci care compun CPBR deţin peste jumătate din totalul activelor bancare şi al angajaţilor din sistemul bancar.
2277 afișări
Imaginea articolului Băncile recomandă plăţile fără cash şi amânarea vizitelor în agenţii din cauza coronavirusului

Băncile recomandă plăţile fără cash şi amânarea vizitelor în agenţii din cauza coronavirusului

Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) face apel către toţi prestatorii şi utilizatorii de servicii bancare să protejeze publicul şi proprii angajaţi prin respectarea regulilor stricte de igienă şi prevenţie mai ales în ceea ce priveşte operaţiunile cu numerar.

CPBR recomandă populaţiei:

- să folosească în această perioadă cu precădere mijloacele de plată la distanţă (aplicaţii online şi mobile banking), carduri sau alte metode de tip “contactless” pentru plata bunurilor şi serviciilor în magazine, precum şi plăţi securizate pentru cumpărăturile online;

- metodele de plată la distanţă sau contactless, igienice şi la indemâna oricarui consumator, sunt extrem de eficiente în prevenirea contaminării cu virusuri sau bacterii, fiind de altfel şi extrem de sigure din punct de vedere al utilizării, în sensul că în cazul pierderii acestora nu se pierd banii din conturile care le alimentează;

- în cazul în care sunt necesare vizite în agenţiile bancare, să păstreze o distanţă sigură, de cel puţin un metru, faţă de alte persoane, fie ca sunt clienţi sau personal al băncii;

- să amâne vizitele în agenţii dacă au călătorit în ţări sau zone afectate de coronavirus;

- de asemenea, să urmeze toate indicaţiile privind igiena şi măsurile preventive în orice situaţie, în primul rând spălarea pe mâini cu apa şi săpun timp de minim 20 de secunde, cât de des este posibil.

Cu privire la măsurile de prevenţie din cadrul instituţiilor de credit, CPBR spune că băncile ce operează în România au implementat deja planuri de protecţie atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi.

„Foarte multe dintre acestea au decis interzicerea călătoriilor de serviciu în zonele de risc, amânarea unora dintre evenimentele programate în perioada următoare şi instruirea salariaţilor cu privire la conduita pentru protejarea împotriva bolilor contagioase. Au fost intensificate activităţile de curăţenie în spaţii utilizând materiale dezinfectante speciale, a fost suplimentată dotarea punctelor sanitare cu săpun sau alte substante antibacteriene si înfiinţate puncte gratuite de alimentare cu substanţe antiseptice. Băncile ţin evidenţa strictă a călatoriilor anagajaţilor, cu respectarea regulilor de monitorizare şi autoizolare a celor care au venit din zone afectate, iar in multe cazuri personalului si se distribuie măşti de protectie, soluţii dezinfectante, mănuşi chirurgicale de unică folosinţă (celor care lucrează cu numerar)", arată CPBR.

Cele cinci bănci care compun CPBR deţin peste jumătate din totalul activelor bancare şi al angajaţilor din sistemul bancar. Membrii CPBR sunt Banca Comerciala Romană, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici