BREAKING NEWS: Prima ţară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total. „Este singura opţiune”

  • Austria reintroduce lockdown-ul total şi anunţă că vaccinarea devine obligatorie.
  • Spitalele sunt suprapopulate: în diverse structuri nu mai sunt locuri la terapie intensivă, iar paturile sunt amplasate şi pe coridoare.
  • Numărul de paturi ocupate la terapie intensivă este de 498 şi de 2.787 în secţiile normale.
10317 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS: Prima ţară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total. „Este singura opţiune”

BREAKING NEWS: Prima ţară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total. „Este singura opţiune”

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce lockdown-ul total pentru a face faţă unui nou val de infecţii, scrie Reuters. De asemenea, vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie, a anunţat vineri guvernul.

Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

În Austria, de la 1 februarie 2022, va intra înm vigoare obligaţia de vaccinare va fi impusă persoanelor care nu au primit nicio doză de vaccin împotriva Covid-19 până în acea zi. Acest lucru a fost anunţat de cancelarul austriac Alexander Schallenberg, vorbind de la Innsbruck întregii naţiuni. Austria devine prima ţară din UE care impune vaccinul.

Austria va activa de luni măsura de izolare, pentru a opri pe cât posibil cel de-al patrulea val de Covid-19. După cum a spus cancelarul Alexander Schallenberg, „este singura opţiune”. Măsura va dura maximum 20 de zile.

„Atac la adresa sistemului de sănătate”

Guvernatorul Landului Tirol Guenther Platter a anunţat că „obligaţia de vaccinare va începe de la 1 februarie: doar aşa vom ieşi din cercul vicios”. „În ciuda lunilor de efort, nu am reuşit să avem suficienţi oameni pentru a se vaccina”, a regretat cancelarul Alexander Schallenberg. „Sunt prea multe forţe politice care merg împotriva noastră”, a adăugat el, vorbind despre un „atac la adresa sistemului de sănătate”.

Situaţia legată de cel de-al patrulea val de coronavirus este din ce în ce mai dramatică, ieri fiind comunicat noul record de persoane infectate de la începutul pandemiei, 15.145 în 24 de ore. Există o contagiune puternică în Austria Superioară, cu 3.518 cazuri noi.

Din 25 februarie 2020, ziua primelor două pozitive în Austria, persoanele testate pozitiv au depăşit un milion (1.011.465). Incidenţa săptămânală a crescut şi mai mult, astăzi este egală cu 988,7. Ieri au murit 55 de persoane, totalul fiind de 11.903 de victime de la începutul pandemiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
austria,
lockdown,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici