Calvarul unei familii: În 12 zile, un adolescent sănătos de doar 16 ani a fost răpus de coronavirus. „Nu ieşise deloc din casă”

  • O zi care începuse ca oricare alta s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru familia Guest, din Statele Unite
  • Andre, în vârstă de numai 16 ani, a ajuns la spital după o evoluţie incredibil de rapidă a bolii provocate de coronavirus
  • În doar 12 zile, adolescentul a decedat, în ciuda faptului că avea o stare de sănătate bună şi nu suferea de afecţiuni respiratorii
3444 afișări
Imaginea articolului Calvarul unei familii: În 12 zile, un adolescent sănătos de doar 16 ani a fost răpus de coronavirus. „Nu ieşise deloc din casă”

Sursa FOTO: Twitter

Într-o dimineaţă, Andre Guest, în vârstă de numai 16 ani, a început să dea semne că nu se simte bine. Din acel moment a început un calvar de 12 zile. În mai puţin de două săptămâni, coronavirusul a pus capăt vieţii adolescentului, care avea, de altfel, o stare de sănătate perfectă.

Născut prematur la 25 de săptămâni, el şi sora sa geamănă, Abby, au petrecut luni întregi în spital înainte de a ajunge acasă, alături de părinţii lor adoptivi, Johnny şi Dawn.

Deşi era suspectat de o formă moderată de autism, îngrijirile familiei iubitoare l-au înconjurat în toţi cei 16 ani de viaţă. Fiindcă mama sa era asistentă medicală, măsurile de igienă pe timpul pandemiei de coronavirus au fost respectate  cu sfinţenie în casă: totul dezinfectat, haine schimbate la intrarea în locuinţă şi măşti de protecţie purtate corespunzător. Mai mult decât atât, Andre a fost singurul membru al familiei care nu a părăsit casa deloc perioada aceasta.

Starea lui s-a agravat constant în ziua în care a început să se simtă rău. Îşi pierduse capacitatea de a apuca obiecte,  nu mai putea să stea în picioare, iar ochii i se rostogoleau incontrolabil. A fost transportat la spital cu o ambulanţă şi diagnosticul a venit abia după mai multe teste cu rezultat negativ: COVID-19.

Deşi Andre nu avea alte afecţiuni medicale, medicii au descoperit că dezvoltase diabet de tip 1, având glicemia de peste 10 ori mai mare decât valoarea normală. Diabetul de tip 1 apare frecvent la instalarea unei infecţii în organism.

Câteva zile mai târziu, Andre a ajuns la Terapie Intensivă, ventilat mecanic. Doar 12 zile a durat ca virusul să îl răpună pe adolescent.

„Nu pot să îmi explic...Cum de a fost posibil ca un băiat care sera îşi făcea singur un sandviş cu unt de arahide în bucătărie să se trezească a doua zi luptându-se pentru viaţa lui”, povesteşte îndurerată Dawn, mama victimei, pentru CNN.

Băiatul era pasionat de YouTube şi de gaming, dar printre hobby-urile sale se numărau şi baschetul sau fotografia.

Tatăl şi două surori de-ale băiatului au fost depistate, de asemenea, pozitiv pentru coronavirus. Aceştia nu manifestau simptome la fel de grave precum băiatul, fiind în afara riscurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici