Carantină dură în China: Oraşul Shijiazhuang închide metroul. Beijingul cere lucrătorilor din Hebei un test negativ COVID pentru a intra în oraş

China continentală a raportat 33 de noi cazuri sintomatice de Covid-19, în scădere faţă de 53 raportate cu o zi mai devreme, a declarat sâmbătă autoritatea naţională de sănătate a ţării, relatează AP.

968 afișări
Imaginea articolului Carantină dură în China: Oraşul Shijiazhuang închide metroul. Beijingul cere lucrătorilor din Hebei un test negativ COVID pentru a intra în oraş

Carantină dură în China: Oraşul Shijiazhuang închide metroul. Beijingul cere lucrătorilor din Hebei un test negativ COVID pentru a intra în oraş

China continentală a raportat 33 de noi cazuri sintomatice de Covid-19, în scădere faţă de 53 raportate cu o zi mai devreme, a declarat sâmbătă autoritatea naţională de sănătate a ţării.

Comisia Naţională de Sănătate a precizat într-o declaraţie că 14 din cele 17 infecţii s-au înregistrat în Hebei, provincia din jurul Beijingului, care a intrat într-un carantină totată săptămâna aceasta, întrucât luptă împotriva unui focar de infecţii cu coronavirus.

Shijiazhuang, capitala Hebei, a anunţat sâmbătă că va suspenda serviciul de metrou. La începutul acestei săptămâni, autorităţile au interzis oamenilor să părăsească oraşul într-un efort de a stopa răspândirea bolii.

Shijiazhuang lansează teste în masă pentru 11 milioane de locuitori. De ieri, autorităţile municipale le-au spus locuitorilor că trebuie să rămână acasă cel puţin şapte zile chiar şi după ce au făcut testul.

Comisia a raportat, de asemenea, 38 de noi cazuri asimptomatice, în scădere faţă de 57 cu o zi mai devreme. China nu clasifică aceşti pacienţi, care au fost infectaţi de virusul Sars-CoV-2 care cauzează boala, dar care nu prezintă încă niciun simptom Covid-19, ca cazuri confirmate.

Beijingul cere lucrătorilor din Hebei să prezinte dovezi ale angajării în Beijing şi un test negativ COVID înainte de a intra în capitala naţiunii. Mass-media chineză a raportat vineri cozi de câteva ore la punctele de intrare în capitala Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici