Cât mai avem de aşteptat. Alexandru Rafila a făcut anunţul: data la care putem ieşi din case

  • Alexandru Rafila, în direct la Digi24, a precizat când se va putea încheia starea de urgenţă
  • Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie spune că după data de 15 mai românii ar putea să iasă din case
  • Alexandru Rafila a precizat, însă, că este posibil ca restricţiile pentru marile manifestări să fie mai mult timp în vigoare
34310 afișări
Imaginea articolului Cât mai avem de aşteptat. Alexandru Rafila a făcut anunţul: data la care putem ieşi din case

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a făcut o estimare, în direct la Digi24, legată de când am putea ieşi din casă: ,,Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenţie, nu distanţarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanţarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.”

Alexandru Rafila a mai anunţat că ţara noastră va face parte dintr-un studiu internaţional pentru testarea unui medicament. ,,E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de faţă şi unde există speranţe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA şi noi o să fim parte a unui studiu internaţional, în care mai sunt vreo 20 de ţări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le ştiţi foarte bine, antivirale utilizate în infecţia HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament. Vor fi loturi de pacienţi şi scopul este să observăm un câştig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic şi atunci, probabil, şi compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producţie şi pentru punere pe piaţă, într-un interval de câteva luni."

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a precizat că în rândul medicilor trebuie implementate unele măsuri esenţiale pentru încetinirea ritmului de infectare cu coronavirus: ,,Trebuie o mască, ochelari, sau vizieră, o vizieră e şi mai bună, mânuşi şi un halat impermeabil, de unică folosinţă. Acestea sunt suficiente pentru marea majoritate a persoanelor care lucrează în sistemul de Sănătate, iar pentru cei care lucrează în locuri specifice, unde îngrijesc pacienţi, sigur că trebuie un nivel puţin mai înalt.” 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a subliniat că în toate spitalele ar trebui să se facă exerciţii de utilizare a echipamentelor. Să fie atenţi la scoaterea echipamentelor deoarece contaminarea se poate face inclusiv în momentul în care se scoate echipamentul. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici