Caz cutremurător în Argeş: Medic chirug infectat cu COVID-19. A continuat să vină la spital deşi avea simptome. Secţia de chirurgie a fost închisă

  • Este alertă la Spitalul Judeţean Piteşti, după ce un medic chirurg a fost testat şi confirmat cu COVID 19
  • Deşi prezenta simptome de două săptămâni, medicul a continuat să vină la spital
  • Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi
  • Secţia de de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost închisă
4566 afișări
Imaginea articolului Caz cutremurător în Argeş: Medic chirug infectat cu COVID-19. A continuat să vină la spital deşi avea simptome. Secţia de chirurgie a fost închisă

Caz cutremurător în Argeş: Medic chirug infectat cu COVID-19. A continuat să vină la spital deşi avea simptome. Secţia de chirurgie a fost închisă

Un nou caz cutremurător apare de data aceasta în judeţul Argeş, acolo unde un medic chirurg, deşi avea simptome de 2 săptămâni, nu a vrut să stea acasă. Cei din spital susţin că toate cadrele care au intrat în contact cu el l-au rugat frumos să stea o perioadă acasă dar medicul a preferat să vină la locul de muncă în ciuda simptomelor, refuzând chiar să poarte şi mască.

Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare.

S-a luat de asemenea decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după ce pacienţii vor fi transferaţi şi personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu.

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testaţi, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară. Prefectul Argeşului, Emanuel Soare, susţine că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă imediat după ce va afla rezultatele.

Emanuel Soare - prefectul judeţului Argeş

“Mă aştept să facă un pas înapoi cei vinovaţi. Aştept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Situaţia creată este una critică pentru sistemul de sănătate din Argeş, având în vedere că medicul nu a fost doar la Spitalulul Judeţean, ci a făcut şi gărzi la Spitalul din Costeşti. De asemenea şi soţia medicului care, momentan nu prezintă simptomatologie, este medic la spitalul din localitatea Călineşti.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici