Cazul unui băieţel de 9 ani din Franţa i-a intrigat pe specialişti. OMS studiază posibile legături între COVID-19 şi maladia Kawasaki

  • Cazul unui copil în vârstă de doar 9 ani din Franţa i-a intrigat pe specialişti
  • Copiii dezvoltă foarte rar forme grave de COVID-19
1672 afișări
Imaginea articolului Cazul unui băieţel de 9 ani din Franţa i-a intrigat pe specialişti. OMS studiază posibile legături între COVID-19 şi maladia Kawasaki
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să studieze posibile legături între COVID-19 şi boala Kawasaki, un sindrom care afectează copiii.
 
Anunţul OMS vine la o săptămână după ce un copil din Franţa a murit ca urmare a unor complicaţii pricinuite de maladia Kawasaki.
 
„Ipoteze iniţiale indică faptul că acest sindrom ar putea fi legat de COVID-19. Solicităm tuturor clinicienilor din întreaga lume să lucreze cu autorităţile naţionale şi cu OMS pentru a fi în alertă şi a înţelege mai bine acest sindrom care afectează copiii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în cadrul unei conferinţe virtuale susţinută la Geneva.
 
Cazurile de Kawaski sunt extrem de rare, iar rolul coronavirusului în dezvoltarea infecţiei de natură respiratorie rămâne încă un mister. Cazul din Franţa i-a intrigat pe specialişti deoarece copiii dezvoltă foarte rar sau chiar deloc forme grave de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici