Ce este "Degetul COVID". Efectul secundar care a atras atenţia cercetătorilor

  • Cercetătorii au descoperit o legătură directă între infectare cu coronavirus şi leziunile pe care unele personele le dezvoltă la nivelul degetelelor.
  • "Degetul Covid" pare a fi un efect secundar al luptei organismului cu virusul.
  • Eurpţiile cutanate în urma infecţiei cu coronavirus apar în general la persoanele care nu prezintă alte simptome, astfel încât legătura cu virusul era greu de făcut.
15835 afișări
Imaginea articolului Ce este "Degetul COVID". Efectul secundar care a atras atenţia cercetătorilor

Cercetătorii au descopeit un nou efect secundat al COVID-19. Ce este "Degetul COVID"

Cercetătorii spun că au identificat părţile sistemului imunitar care par a fi implicate. Descoperirea publicată în British Journal of Dermatology poate ajuta dezvoltare de tratamente pentru a uşura simptomele, relatează BBC

Degetul COVID

Poate să apară la orice vârstă, dar afectează mai frecvent copiii şi adolescenţii.

Erupţia cutanată poate fi extrem de dureroasă şi poate duce la mâncărime. La nivelul degetului de la picior apar vezicule sensibile şi umflături.

Eurpţiile cutanate în urma infecţiei cu coronavirus apar în general la persoanele care nu prezintă alte simptome, astfel încât legătura cu virusul nu era făcută.

De ce se întâmplă?

Descoperirile din studiului, bazate pe teste de sânge şi piele, sugerează că două părţi ale sistemului imunitar joacă un rol în aceste cazuri. Ambele implică mecanisme pe care organismul le foloseşte pentru a combate coronavirusul.

Una este o proteină antivirală numită interferon de tip 1, iar cealaltă este un tip de anticorp care atacă în mod greşit propriile celule şi ţesuturi ale persoanei, nu doar virusul invadator.

Cercetătorii au studiat 50 de persoane cu "degetul Covid" în primăvara anului 2020 şi alte 13 persoane cu leziuni similare care nu erau legate de infecţiile cu Covid, deoarece acestea au apărut cu mult înainte de începerea pandemiei.

Podiatrul din Marea Britanie, dr. Ivan Bristow, a spus că pentru majoritatea leziunile dispar de obicei de la sine. Dar unii ar putea avea nevoie de tratament. Descoperirea cauzei va ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru a o gestiona mai eficient, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici