Ce spune Raed Arafat despre un posibil val patru al pandemiei în România

Posibilitatea unui nou val pandemic există oricând, spune şeful DSU, Raed Arafat. „Avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim”, afirmă acesta.

5482 afișări
Imaginea articolului Ce spune Raed Arafat despre un posibil val patru al pandemiei în România

Arafat, despre un eventual val 4 pandemic: posibilitatea există oricând

Întrebat dacă are conturat un scenariu în cazul unui val 4, Arafat a răspuns că posibilitatea apariţiei unui nou val există oricând „prin noi variante, prin diferite metode”.

„Se adaptează totul la situaţia epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea şi respectarea regulilor pe mai departe şi mai ales pentru cei care pleacă în concediu să îşi aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se ştie care e situaţia pandemică, în zone în care sunt variante despre care se ştie, pentru că există riscul să se infecteze şi să ducă mai departe”, afirmă şeful DSU.

În ce priveşte secţiile ATI, Arafat afirmă că acum nu sunt probleme, dar există planuri şi „posibilitatea de revenire la nevoie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici