Ce vaccin vor folosi medicii de familie implicaţi în campania de vaccinare

Peste 3.000 de medici de familie încep, pe 4 mai, vaccinarea. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că vor folosi vaccinurile de la Johnson&Johnson şi Moderna.

906 afișări
Imaginea articolului Ce vaccin vor folosi medicii de familie implicaţi în campania de vaccinare

Ce vaccin vor folosi medicii de familie implicaţi în campania de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă anunţă la Digi24 că proiectul de includere a medicilor de familie în campania de vaccinare este deja terminat şi medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai.

Este vorba despre 3.080 de medici de familie, adică o treime din numărul lor total.

„Mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este un efort deosebit”, spune Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat dacă se aştepta să fie mai mulţi medici de familie doritori, Valeriu Gheorghiţă a răspuns în estimările arătau 50 - 55% dintre aceştia implicaţi, dar este convins că numărul celor care vor participa va creşte progresiv: „este normal să aibă o reticenţă pentru că nu ştii despre ce e vorba, sunt flacoane multidoză, există acest risc să iroseşti doze. Până la urmă le-am transmis colegilor că nu e nicio problemă dacă din 10 doze vor folosi doar 9 şi o doză se iroseşte. Cu o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar nu e un motiv să nu începem vaccinarea”.

Întrebat ce vaccin vor folosi medicii de familie, Gheorghiţă a spus că sunt mai multe opţiuni: „erau 3 opţiuni pe masă: AstraZeneca, Johnson&Johnson şi Moderna, dar vom începe cu Johnson&Johnson şi Moderna. Vaccinul de la AstraZeneca îl vom da dacă îl vor solicita medicii de familie. Nu vrem să insistăm în momentul de faţă să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorinţă foarte mare de vaccinare şi îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes şi să nu batem pasul pe loc”.

Gheorghiţă nu exclude varianta ca România să rămână cu doze de AstraZeneca nefolosite, însă spune că oricum se poate atinge obiectivul propus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici