Cea mai bătrână persoană din Europa a învins COVID-19. Joi va împlini 117 ani

  • Sora Andrée, o călugăriţă din Franţa, a fost testată pozitiv pentru COVID-19, dar nu a prezentat simptome.
  • Sora Andrée, născută în Lucile Randon în 1904, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 luna trecută, la un azil de bătrâni de lângă Toulon, unde 81 din cei 88 de rezidenţi au contractat virusul, dintre care 10 au decedat.
  • Andrée, care este orbă şi în scaun cu rotile, a lucrat ca guvernator şi tutore înainte de a merge la mănăstire în 1944, la 40 de ani.
967 afișări
Imaginea articolului Cea mai bătrână persoană din Europa a învins COVID-19. Joi va împlini 117 ani

Sura foto: Profimedia

Călugăriţa, care va sărbători joi cea de-a 117-a aniversare, nu a suferit niciun simptom COVID-19, dar a rămas izolată în camera ei, fără a interacţiona cu alţi rezidenţi. Personalul căminului de bătrâni a declarat că singura problemă a călugăriţei a fost „singurătatea”, potrivit The Guardian.

David Tavella, purtătorul de cuvânt al azilului de bătrâni, a declarat că bătrâna nu şi-a arătat nicio teamă cu privire la acest virus virus. „Nu m-a întrebat despre sănătatea ei, ci despre rutina ei. Voia să ştie, de exemplu, dacă orele de masă şi de culcare aveau să se schimbe. Nu s-a temut de boală, de fapt era mai îngrijorată de ceilalţi rezidenţi ”.

Întrebată dacă îi este frică de COVID-19, călugăriţa a spus televiziunii franceze BFM: „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor ... Sunt fericită să fiu aici, dar aş vrea să fiu în altă parte, alături de fratele meu mai mare, de bunicul şi bunica mea”.

David Tavella a spus că Andrée aşteaptă cu nerăbdare să-şi sărbătorească ziua de naştere joi, cu un grup mai mic de rezidenţi decât de obicei, din cauza riscului de infecţie cu noul coronavirus. „A avut mare noroc”, a adăugat el.

Călugăriţa, care s-a născut la 11 februarie 1904, este a doua persoană cu cea mai înaintată vârstă din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Gerontology Research Group (GRG). Cea mai în vârstă este japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani pe 2 ianuarie. Toate cele 20 de persoane în vârstă din lista GRG sunt femei.

Anul trecut,  Sora Andrée a spus că nu înţelege cum de a trăit atât de mult. „Habar n-am care este secretul. Numai Dumnezeu poate răspunde la această întrebare ”, a declarat ea pentru radioul francez. „Am avut o mulţime de nefericiri în viaţă şi în timpul războiului din 1914-1918 când eram copil, am suferit ca toţi ceilalţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici