Cele 6 condiţii pentru a scăpa de carantină. Anunţul făcut de directorul general al OMS

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a propus ţărilor care doresc să relaxeze măsurile de izolare să indeplinească şase condiţii esenţiale pentru prevenirea unui nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

4151 afișări
Imaginea articolului Cele 6 condiţii pentru a scăpa de carantină. Anunţul făcut de directorul general al OMS

Cele 6 condiţii pentru a scăpa de carantină. Anunţul făcut de directorul general al OMS

 

Potrivit Vanguard, directoul general a transmis în cadrul conferinţei de la Geneva că relaxarea măsurilor de izolare socială şi economică trebuie făcută cu foarte mare atenţie pentru a evita o reapariţie a epidemiei.
 
Relaxarea măsurilor trebuie făcută cu mare atenţie. Dacă se face prea repede, riscăm o reapariţie a epidemiei, care ar putea fi chiar mai gravă decât situaţia prezentă", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.
 
Conform noului ghid de recomandări creat de OMS, cele 6 condiţii evocate de directorul general al OMS sunt.
 
1. Guvernele au misiunea să se asigure că răspândirea noului coronavirus se află sub control, adică autorităţile medicale sunt obligate să ştie foarte precis orginiea fiecărui caz individual de infectare cu COVID-19 şi despre gravitatea focarelor de infecţii.
 
2. Sistemele medicale naţionale trebuie să deţină aparatura necesară pentru găsirea, testarea, izolarea şi tratarea fiecărui caz nou, iar toate contactele sociale recente ale fiecărei persoane infectate trebuie să fie identificate.
 
3. Diminuarea riscurilor de infectare în spitale şi azilurile de bătrâni.
 
4. Introducerea unor noi măsuri preventive de distanţare fizică, respectarea normelor de igienă, măsurare a temperaturii corporale, în zone precum locurile de muncă, şcoli şi alte spaţii considerate esenţiale.
 
5. Gestionarea riscului cu privire la importarea unor cazuri noi de infectare din străinătate, ceea ce constă în identificarea călătorilor contaminaţi şi plasarea acestora în carantină, în special a persoanelor care vin din ţări incluse în zona roşie a pandemiei.
 
6. Pentru a relaxa măsurile de izolare trebuie ca oamenii din interiorul societăţilor şi colectivităţilor să fie educaţi, responsabili şi încadrate la adaptarea unor noi norme de comportamente imperios necesare pentru a preveni aparaţiile unor noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, care ar putea înrăutăţi situaţia.
 
Recent, Donald Trump a anunţat că Statele Unite va suspenda finanţarea OMS, iar Republicanii din Congresul Statelor Unite au făcut apel la Trump pentru a-i cere demisia directorului general al OMS. „Directorul general Tedros a eşuat în misiunea sa de a răspunde obiectiv la cea mai vastă criză sanitară mondială după ce pandemia de HIV/SIDA şi-a atins vârful la mijlocul anilor 2000. Recomandăm să condiţionaţi toate viitoarele contribuţii voluntare la OMS pe anul fiscal 2020 de demisia directorului general Tedros", au scris printr-o scrisoare 17 memebrii republicani. Pe 11 martie OMS declară coronavirusul pandemie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici