China introduce COVID-19 în materia şcolară. Elevii vor învăţa despre pandemie şi „spiritul de luptă” al ţării în răspunsului faţă de acesta

  • Discursul narativ despre pandemie susţinut de guvernul chinez şi „spiritul de luptă” al ţării, ca răspuns faţă de acesta, vor fi adăugate în programa şcolară, relatează The Guardian.
669 afișări
Imaginea articolului China introduce COVID-19 în materia şcolară. Elevii vor învăţa despre pandemie şi „spiritul de luptă” al ţării în răspunsului faţă de acesta

China introduce COVID-19 în materia şcolară. Elevii vor învăţa despre pandemie şi „spiritul de luptă” al ţării în răspunsului faţă de acesta

Subiectul va fi adăugat la clasele din şcoală primară şi gimnazială la: biologie, educaţie fizică, istorie şi literatură şi va „ajuta elevii să înţeleagă că partidul şi statul pun întotdeauna viaţa şi siguranţa oamenilor săi pe primul loc”, a declarat ministerul miercuri.
 
„Elevii vor afla despre cifrele şi măsurile cheie care au fost luate în timpul eforturilor de prevenire şi control al epidemiei. Ei vor învăţa să încurajeze conştientizarea şi devotamentul publicului, să îmbogăţească cunoştinţele despre avantajele sistemului socialist cu caracteristici chineze”, a spus ministerul.
 
În timp ce exista o nemulţumire internă asupra răspunsului ţării faţă de coronavirus, în special încercările timpurii de a acoperi focarul şi de a reduce la tăcere lucrătorii din domeniul sănătăţii care au încercat să vorbească, guvernul şi-a prezentat eforturile ca fiind extrem de reuşite. În iunie, el a lansat un raport care lăuda propriul succes şi a negat că ar exista vreo acoperire.
 
Ţara a eliminat în mare măsură virusul, iar focarele sporadice - cel mai recent în regiunea Xinjiang - sunt blocate rapid cu măsuri de carantină locală şi testări masive. Dar există îngrijorări cu privire la apropierea iernii, iar Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă a Chinei a cerut guvernelor locale să „ghideze familiile” să ia măsuri în pregătirea sezonului rece în care epidemia de CODVID-19 s-ar putea suprapune peste gripa sezonieră.
 
Mişcarea doreşte sa impună discursul narativ susţinut de partid cu privire la pandemie şi "răspunsul de succes" al Chinei la acesta.
 
China a raportat în total 86.070 de cazuri de la începutul pandemiei, cu un număr de 4.634 de morţi.
 
Marţi a raportat 49 de cazuri. De asemenea, a raportat 61 de cazuri asimptomatice găsite prin testare, pe care nu le include în numărul său de cazuri confirmate de Covid-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici