CNCAV a făcut precizări despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

  • CNCAV a făcut joi, pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare, precizări legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.
  • Acesta ar urma să înceapă imediat după sosirea dozelor de vaccin.
597 afișări
Imaginea articolului CNCAV a făcut precizări despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

Astfel, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie.

Platforma de programare a fost actualizată de către STS şi se vor putea face programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe în România după recepţionarea dozelor necesare. Estimăm să primim aceste doze în a doua jumătate a acestei luni”, au precizat reprezentanţii CNCAV.

Potrivit acestora, riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani este extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani: „Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8,7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieţi, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4,3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populaţia nevaccinată fiind de 0,2 - 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici