Comisar european pentru sănătate: Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata în acest an

Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, potrivit comisarului european pentru sănătate Stella Kyriakides, relatează Politico.

1011 afișări
Imaginea articolului Comisar european pentru sănătate: Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata în acest an

Comisar european pentru sănătate: Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata în acest an

„Deşi a face predicţii este riscant în acest moment, avem indicii bune că primul vaccin va fi disponibil spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides pentru ziarul german Handelsblatt într-un interviu publicat duminică.

"Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a mai precizat oficialul european.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a făcut o predicţie similară săptămâna trecută.

Ţările din întreaga lume sunt în cursă pentru a asigura potenţialele vaccinuri contra coronavirus. În iunie, o alianţă pentru realizarea unui vaccin între Germania, Franţa, Olanda şi Italia a început să-şi coordoneze activităţile cu strategia Comisiei Europene de achiziţionăre a vaccinurilor.

România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti Covid 19

Aflat într-o vizită la Iaşi,sambătă, Ministrul Sănătăţii a anunţat că a cerut oficialilor Uniunii Europene o cantitate de 10 milioane de vaccinuri, precomandă care ar urma să fie materializată în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Putem avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană, în cadrul căruia accesul la medicamente şi vaccinuri noi ar trebui să fie accesibil tuturor statelor membre.

Prin acelaşi mecanism  şi prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că autorităţile din ţara sa au făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid 19 .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici