România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti Covid 19

  • Ministrul Sănătăţii te anunţă că a cerut Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti Covid 19, în clipa în care acesta va fi pus pe piaţă
  • Premierul Ungariei a anunţat recent că ţara sa a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin
  • La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin aflate în lucru
  • 20 dintre vaccinuri au intrat în faze avansate de testare
4309 afișări
Imaginea articolului România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti Covid 19

România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti Covid 19

Aflat într-o vizită la Iaşi, Ministrul Sănătăţii a anunţat că a cerut oficialilor Uniunii Europene o cantitate de 10 milioane de vaccinuri, precomandă care ar urma să fie materializată în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Putem avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană, în cadrul căruia accesul la medicamente şi vaccinuri noi ar trebui să fie accesibil tuturor statelor membre. 

Prin acelaşi mecanism  şi prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că autorităţile din ţara sa au făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid 19 .

Mişcarea făcută de Ungaria face parte dintr-un plan al Uniunii Europene de a asigura statelor membre stocuri suficiente de vaccin, în momentul în care acesta va fi pus pe piaţă.

Premierul Victor Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici