Financial Times: Comisarul FDA îşi doreşte accelerarea autorizării unui vaccin pentru Covid-19

  • Şeful Autorităţii Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) îşi doreşte accelerarea autorizării unui vaccin
  • Potrivit Financial Times, Dr. Stephen Hahn vrea ca vaccinul să fie disponibil cât mai curând
  • Stephen spune că FDA era pregătită să autozizeze vaccinul înainte ca testele clinice din Faza 3 să fie complete
620 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Comisarul FDA îşi doreşte accelerarea autorizării unui vaccin pentru Covid-19

Sursa FOTO: Profimedia

Şeful Autorităţii Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) îşi doreşte accelerarea autorizării unui vaccin, scrie Reuters, care citează un raport al Financial Times.

Doctorul Stephen Hahn îşi doreşte ca vaccinul pentru Covid-19 să fie disponibil "cât mai repede cu putinţă", iar pentru asta, el a declarat că FDA era pregătită să autorizeze vaccinul înainte ca testele clinice din Faza 3 să fie complete, dacă oficialii erau convinşi că riscurile nu erau mai mari decât beneficiile.

Fără a avea dovezi, Donald Trump a acuzat că anumite persoane obscure lucrează cu FDA pentru a încetini rezulatele testelor clinice pentru un vaccin la Covid-19 până după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

La o zi după, Autoritatea Americană pentru Alimente şi Medicamente a emis o autorizaţie de urgenţă pentru un tratament la Covid-19 care foloseşte plasmă recoltată de la pacienţi vindecaţi.

"Autorizaţia noastră de urgenţă nu este acelaşi lucru cu autorizaţia definitivă", a spus Hahn pentru Financial Times, adăugând că deciziile sale nu sunt făcute în urma unor presiuni politice.

Stephen Hahn a spus că cea mai sigură metodă pentru ca vaccinul să fie disponibil înaintea sfârşitului studiilor din Faza 3, care implică mii de pacienţi şi poate dura ani de zile, ar fi eliberarea unei autorizaţii de urgenţă pentru anumite grupuri de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici