Concluzia concertului-test din Barcelona, cu 5.000 de persoane: niciun semn de contagiune COVID-19

  • În urmă cu o lună, în martie, în Barcelona a avut loc un concert-test, la care au participat 5.000 de persoane.
  • La 14 zile distanţă de la eveniment, numai 6 persoane din cele 5.000 au fost confirmate cu COVID-19.
  • Toţi participanţii la eveniment au purtat măşti pe toată durata concertului.
1855 afișări
Imaginea articolului Concluzia concertului-test din Barcelona, cu 5.000 de persoane: niciun semn de contagiune COVID-19

Guvernul spaniol a aprobat un concert-test în luna martie, la care au participat 5.000 de oameni. Regulile de participare au fost, totuşi, stricte. Deşi nu s-a impus distanţarea socială, purtarea măştii pe tot parcursul evenimentul a fost obligatorie. Înaintea concertului, spectatorii au fost testaţi, în afara arenei. Numai cei care au primit rezultat negativ COVID-19 au putut intra la concert.

Din cei 5.000 de participanţi, 6 persoane au fost confirmate pozitiv COVID-19, la 14 zile distanţă de la eveniment, însă medicii au fost de părere că ei nu au fost infectaţi în timpul concertului, scrie BBC.

Întregul demers face parte dintr-un proiect de cercetare al guvernului spaniol, pentru a testa care sunt condiţiile esenţiale pe care industria de evenimente live trebuie să le respecte pentru a-şi putea relua activitatea.

Acesta a fost cel mai mare eveniment cu public care a avut loc de la începutul pandemiei. Un experiment similar a mai avut loc în Olanda, tot în luna martie, la care au participat aproximativ 1.500 de persoane. Şi în cazul Olandei, participanţii au fost testaţi cu 48 de ore înaintea evenimentului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici