Controversata origine a virusului SARS-CoV-2: Dovezile aduse de cinci servicii secrete, reunite sub numele „Five Eyes”

  • Cum a apărut coronavirusul? Cinci servicii secrete occidentale spun că nu sunt dovezi că ar fi fost creat în laborator de China, potrivit publicaţiei The Guardian.
  • Grupul „Five Eyes” susţine că Beijingul nu a fost în totalitate sincer, dar atrage atenţia că astfel de speculaţii pot tensiona climatul internaţional.
  • Preşedintele Donald Trump este unul dintre cei mai mari susţinători ai teoriei potrivit căreia virusul a fost creat în laboratoarele chineze.
9651 afișări
Imaginea articolului Controversata origine a virusului SARS-CoV-2: Dovezile aduse de cinci servicii secrete, reunite sub numele „Five Eyes”

Sursa FOTO: Profimedia

Nu sunt dovezi protrivit cărora noul tip de coronavirus a apărut în laborator, au decalarat pentru The Guardian surse apropiate unui grup denumit „Five Eyes” şi care include agenţii de spionaj din Statele Unite Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Precizarea vine după ce zilele trecute în publicaţia Australian Daily Telegraph a apărut un raport despre care se spunea că ar aparţine grupului „Five Eyes” şi care acuza China că a creat în laborator coronavirusul. Sursele de acum neagă că un astfel de raport ar exista.

Serviciile Secrete occidentale nu cred că Beijingul a fost în totalitate sincer în ce priveşte modul cum epidemia s-a răspândit în Wuhan, la finalul anului trecut, dar atrag atenţia asupra unei escaladării a tensiunilor la nivel internaţional.

De la debutul pandemiei au existat numeroase speculaţii în ce priveşte apariţia SARS-CoV-2, alimentate şi de lipsa de transparenţă a Chinei.Teoriile vorbesc despre faptul că virusul ar fi fost creat în laboratorul din Wuhan, unde angajaţii nu au folosit materiale de protecţie adecvate şi aşa s-ar fi ajuns la epidemia de coronavirus. Însă,experţii spun că nu există dovezi ştiinşifice care să susţină aceste teorii.

Cel mai mare susţinător al teoriei că virusul a fost creat într-un labrator din China este preşedintele american, Donald Trump. Este contrazis însă de oamenii de ştiinţă şi de epidemiologul sef al SUA.

“Dacă urmăriţi evoluţia virusului la lilieci şi ce se întâmplă acum, (dovada ştiinţifică, n.r.) înclină foarte mult spre faptul că nu a fost manipulat artificial şi deliberat. (…) Totul despre evoluţia progresivă a virusului de-a lungul timpului sugerează categoric că virusul a evoluat în natură, apoi a sărit la alte specii”, spune Anthony Fauci într-un interviu pentru National Geographic. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici