Coreea de Nord îşi avertizează cetăţenii: ”norul de praf galben ar putea aduce coronavirusul, din China”

  • Coreea de Nord îşi avertizează cetăţenii să se ferească de ”praful galben” care vine dinspre China, deoarece ar putea conţine şi virusul SARS-CoV-2.
  • ”Praful galben” este un fenomen meteorologic sezonier şi se referă la nisipul din deşerturile din Mongolia şi China, care este suflat pe teritoriul Coreei de Nord şi de Sud. Praful conţine şi substanţe toxice, ce-i drept, şi reprezintă o problemă de mulţi ani.
  • Nu exista nici o legătură ştiiţifică între răspândirea virusului şi evenimentul sezonier, al ”prafului galben”.
2735 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îşi avertizează cetăţenii: ”norul de praf galben ar putea aduce coronavirusul, din China”

Sursa foto: bbc.com

Străzile capitalei Phenian au devenit pustii după ce autorităţile au avertizat cetăţenii cu privire la pericolul de infectare cu SARS-CoV-2, din cauza ”norului de praf galben”, scrie BBC

Joi, ziarul Rodnog Sinmun, principalul cotidian al guvernului, a scris despre pericolul ”prafului galben”, al invaziei cu ”virusul rău”. De asemenea, ambasadele au primit notificări şi avertizări despre ”invazia virusului” în Phenian.

Ambasada Rusiei din Phenian a scris pe Facebook: Ministrul de Externe din Coreea de Nord ne-a avertizat pe toţi cei din spaţiul politic internaţional să avem grijă la furtuna de praf galben şi ne-a recomandat să rămânem acasă şi să închidem cât mai bine geamurile.

Ce spun cercetătorii despre aceste avertizări

Centrul de Boli Infecţioase din Statele Unite: Virusul poate rămâne în aer ore întregi, aşa este. Însă, foarte rar cineva se poate infecta ”din aer”, mai ales de afară. Principalul mod în care se transmite virusul este de la o persoană infectată, prin tuse şi strănut.

Inclusiv media din statele vecine Coreei de Nord a dezminţit această informaţie, NK News spunând că este imposibil ca ”praful galben” să împrăştie virusul.

Cu toate că autorităţile nord coreene au declarat că nu deţin nici un caz de coronavirus până acum, analiştii sunt de părere că, de fapt, cifrele adevărate nu sunt divulgate.

Oamenii din Coreea de Nord sunt extrem de vigilenţi în ceea ce priveşte infectarea cu SARS-CoV-2 şi Kim Jong-Un a fost atent ca măsurile restrictive să fie respectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici