Coronavirus. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat când va fi distribuit primul vaccin în UE

  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să dea aviz favorabil pentru un prim vaccin anti-Covid până la sfârşitul anului.
  • Vaccinul va putea fi distribuit din ianuarie, a precizat directorul agenţiei.
1449 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat când va fi distribuit primul vaccin în UE
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să dea aviz favorabil pentru un prim vaccin împotriva noului coronavirus "până la sfârşitul anului" pentru distribuire "din ianuarie," a declarat sâmbătă, 14 noiembrie, directorul său, Guido Rasi.
 
„Dacă datele sunt solide, putem da undă verde primului vaccin până la sfârşitul anului şi putem începe distribuirea din ianuarie,” spune Guido Rasi, într-un interviu publicat sâmbătă în ziarul italian Il Sole 24 Ore şi preluat de Le Figaro. 
 
Acest organism este responsabil pentru autorizarea şi controlul medicamentelor în UE. Comisia Europeană permite laboratoarelor să îşi comercializeze medicamentele în întreaga Uniune.
 
EMA, care aşteaptă „6 sau 7” vaccinuri diferite disponibile în 2021, a primit vineri „primele date clinice de la Pfizer pentru vaccinul său,” a precizat Guido Rasi. ”Am primit date preclinice de la AstraZeneca, cele din studiile pe animale care sunt deja evaluate şi, în cele din urmă, am avut mai multe discuţii cu Moderna,” a explicat el. 
 
Dacă vaccinul va fi introdus pe piaţă în ianuarie, primele efecte împotriva răspândirii virusului „vor fi vizibile în cinci până la şase luni, în special vara viitoare. Evident că nu va fi posibil să vaccinăm pe toată lumea, dar vom începe cu cele mai expuse categorii, cum ar fi persoanele în vârstă şi lucrătorii din domeniul sănătăţii, care vor începe să blocheze punţile de transmisie,” a adăugat Rasi.
 
El consideră că este necesar să se vaccineze „mai mult de jumătate” din populaţia europeană pentru „a putea asista la un declin al pandemiei,” care va necesita „cel puţin 500 de milioane de doze în Europa”. Pentru a vaccina pe toată lumea, „va dura cel puţin un an” şi „dacă totul va merge bine la sfârşitul anului 2021, vom avea suficientă imunizare”, a subliniat Guido Rasi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici