Coronavirus în lume LIVE UPDATE 13 martie 2021. OMS, prima reacţie după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca

  • OMS a declarat vineri, 12 martie, că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul Covid produs de AstraZeneca, după ce vaccinarea cu acest ser a fost suspendată în mai multe ţări din Europa, ca măsură de precauţie, relatează Le Figaro.
  • Italia intră în „zona roşie" de Paşte
  • Proiect de document: Potenţialul certificat medical UE va trebui să evite "discriminarea"
999 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 13 martie 2021. OMS, prima reacţie după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 13 martie 2021

În timp ce cazurile de infectare se înmulţesc, autorităţile dau rateuri în ceea ce priveşte vaccinarea în condiţii sigure. 

  • Danemarca, Islanda şi Norvegia au anunţat joi, 12 martie, suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, invocând motivul „precauţiei.” Bulgaria le-a urmat exemplul  vineri.
 
"Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim," a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, vineri. 
 
  • De luni, 15 martie, până în aprilie, regiunile din Italia care vor avea un număr săptămânal de cazuri mai mare de 250 la 100.000 de locuitori vor trece automat în zona roşie
  • Circa 27.000 noi cazuri de COVID şi 380 decese în Italia. Ţara se pregăteşte de un nou lockdown 
Potrivit proiectului de document, certificatele medicale ar urma să includă date despre vaccinarea persoanelor, despre testele anticoronavirus efectuate şi despre vindecarea de Covid-19.
 
  • Transmiterea coronavirusului, redusă la jumătate după vaccin. Ce arată STUDIUL realizat pe 300.000 de persoane 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici