Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 august. Brazilia raportează peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus

  • UE, Marea Britanie şi ţările partenere au ajuns la un acord privind planul vaccinării anti-COVID-19: unul care pare în avantajul lor.
  • În timp ce specialiştii negociază, creşte numărul de infectări cu SARS-CoV2. Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 1.367 de cazuri de coronavirus şi 13 decese
  • Belgia a încadrat România în „zona roşie” COVID-19. Testul şi autoizolarea devin obligatorii
1370 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 27 august. Brazilia raportează peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus
Franţa a înregistrat peste 5.000 de cazuri noi

Peste 5.429 noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Franţa în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor franceze. Aceasta este cea mai mare cifră de când se derulează teste la scară extinsă. În total, Franţa a înregistrat 30.544 decese cauzate de noul virus.

Universitatea Miami, Florida, a înregistrat 125 de cazuri în doar 10 zile. Mulţi dintre ei sunt studenţi sportivi

Universitatea Miami din Ohio a raportat 125 de cazuri Covid-19 începând cu 17 august. Mulţi dintre ei sunt studenţi sportivi. Luni, universitatea a declarat că 27 de sportivi din diferite echipe au fost testaţi pozitiv, după ce au participat la o adunare socială off-campus săptămâna trecută.
"Sunt dezamăgit că o conştientizare slabă a dus la această carantină şi ne-a pus în pericol", a declarat directorul universităţii, David Sayler.

FDA acordă autorizaţia de utilizare de urgenţă unui test rapid Covid-19, produs de Abbott

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a emis miercuri o autorizaţie de utilizare de urgenţă către BinaxNOW Covid-19 Ag Card - un test rapid bazat pe detecţia antigen, realizat de Abbott, care poate detecta infecţia cu Covid-19 în 15 minute. Testul identifică cazuri pozitive cu o precizie de 97% şi cu o rată fals negativă mai mică de 3% la pacienţii simptomatici în primele şapte zile de la debutul simptomelor.

Brazilia raportează peste 47.000 de cazuri noi de coronavirus

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat miercuri 47.161 de cazuri noi de Covid-19 şi 1.086 de noi decese. În total, Brazilia are 3.717.156 de cazuri cu noul virus şi 117.666 de decese legate de această boală. Brazilia se află pe locul doi în lume, după Statele Unite, în ce priveşte numărul de cazuri de infecţie cu coronavirus.
 
Studiu: Femeile au un răspuns imunitar mai bun la Covid-19

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători americani, răspunsul imunitar al femeilor împotriva Covid-19 ar putea fi mai puternic decât cel al bărbaţilor.

"Ceea ce am descoperit este că bărbaţii şi femeile dezvoltă diferite tipuri de răspuns imun la Covid-19", a declarat autorul principal al studiului, prof. Akiko Iwasaki de la Yale, Statele Unite.

Potrivit cercetătorilor, acţiunea limfocitelor T (care ucid celulele infectate şi sunt astfel responsabile pentru o componentă a răspunsului imun) a fost mai puternică la femei decât la bărbaţi în rândul pacienţilor examinaţi.

Obezitatea creşte riscul de deces cu 48%,  în rândul persoanelor infectate cu Covid-19, arată un studiu

Obezitatea creşte riscul de a muri de Covid-19 cu aproape 50%, iar vaccinurile pot fi mai puţin eficiente, potrivit unui studiu desfăşurat la nivel global. Rezultatele, pe care cercetătorul principal le descrie ca fiind „înspăimântătoare”, arată că riscurile în cazul persoanelor obeze sunt mai mari decât se credea anterior.
 
Ţinta blocului comunitar pentru vaccinarea incipentă, aceea de a vaccina 40% din populaţia sa este de două ori mai mare decât obiectivul OMS, care îşi propune să cumpere vaccinuri pentru 20% din populaţia lumii în primă fază, prioritare fiind grupurile vulnerabile, informează Reuters.  Frica specialiştilor OMS este aceea că dozele nu vor fi suficiente. 
 
Toţi românii care merg în Belgia au obligaţia să facă un test pentru depistarea COVID-19 la intrarea în ţară şi să intre în autoizolare, după ce Regatul Belgiei a încadrat România în zona roşie de COVID-19. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici