Coronavirus în România LIVE UPDATE 11 septembrie: România trece de pragul de 100.000 de cazuri de coronavirus. Bilanţul complet din ultimele 24 de ore

  • Au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19)
  • Au fost înregistrate 35 de decese (25 bărbaţi şi 10 femei)
  • 26.149 de teste au fost realizate în ultimele 24 de ore
  • Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.125. Dintre acestea, 478 sunt internate la ATI.
14371 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE 11 septembrie: România trece de pragul de 100.000 de cazuri de coronavirus. Bilanţul complet din ultimele 24 de ore

Coronavirus în România LIVE UPDATE 11 septembrie: 1.380 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Bilanţul complet

Până astăzi, 11 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 101.075 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.125. Dintre acestea, 478 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.041.921 de teste. Dintre acestea 26.149 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.415 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.734 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.772 de  persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.754 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 33.129  de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 12 persoane


 

Profesorul Rafila: Stocurile de măşti vor deveni o necesitate în şcoli şi vom avea de-a face cu o creştere a cazurilor de coronavirus

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la şcoală şi o rupe - este o chestiune care se va întâmpla - o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg - sunt copii, noi asta nu înţelegem şi trebuie să se manifeste ca atare - nu ştiu cea mai bună soluţie. Probabil că existenţa unui stoc de măşti care să compenseze toate aceste lucruri în şcoală”, a afirmat, la Digi 24, Rafila.

OMS priveşte cu îngrijorare evoluţia COVID-19 în perioada noiembrie-decembrie. Alexandru Rafila: „Am o singură speranţă”

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce priveşte creşterea numărului de cazuri. Eu am o speranţă care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluţia bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franţa are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporţional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidenţă cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franţa are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleaşi probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila.

Coronavirus. Bilanţul zilei de ieri

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici