Coronavirus în România LIVE UPDATE. Numărul deceselor ajunge la 23. Sunt 1.029 de cazuri în ţară, din care 123 în ultimele 24 de ore

  • 123 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate de miercuri până joi în România
  • Pe teritoriul ţării, au fost înregistrate 23 decese
  • Până acum, în România au fost confirmate 1.029 cazuri de infectare cu noul coronavirus
26104 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE. Numărul deceselor ajunge la 23. Sunt 1.029 de cazuri în ţară, din care 123 în ultimele 24 de ore

UPDATE ora 21.50 Încă un deces din cauza COVID-19 confirmat în România

A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel naţional ajungând la 23. 

UPDATE ora 20.00 Încă patru decese din cauza coronavirusului în România

Alte patru persoane confirmate cu noul coronavirus au murit, a anunţat, joi seara, Grupul de Comunicare Strategică. Pacienţii aveau vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani. Numărul total al deceselor înregistrate în România din cauza coronavirusului ajunge la 22. Citeşte continuarea...

Ora 14:50 Încă un pacient infectat cu noul coronavirus a murit în ţară

Al 18-lea deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat, joi, la Huedin, în judeţul Cluj. Este vorba de o femeie de 76 de ani, care suferea de hipertensiune arterială şi diabet.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), femeia de 76 de ani era internată din data de 20 martie în Spitalul Huedin, judeţul Cluj.

Pacienta a fost transferată în data de 22 martie în secţia ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Femeia avea afecţiuni preexistente, respectiv hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunţat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgenţe a Spitalului Filiaşi. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Următoarele victime:

- un bărbat de 74 de ani internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, care suferea şi de o boală cronică preexistentă
- un bărbat în vârstă de 70 de ani - om de afaceri, patron al unui complex comercial şi al echipei de volei feminin, dar şi fost viceprimar al oraşului Piatra-Neamţ - internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în data de 20 martie, tot cu afecţiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială)
- o femeie de 72 de ani internată în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)
- un bărbat de 71 ani din Suceava, internat la Spitalul Judeţean Suceava
- un bărbat de 64 de ani din Arad, internat din data de 20 martie
- un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în data de 21 martie
- un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, confirmat pozitiv în 19 martie.
- un bărbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava
- femeie 80 ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava
- bărbat de 74 de ani din Ialomiţa, internat la Bacău
- bărbat 71 ani, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava
- femeie 72 de ani, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara.
- bărbat , 59 ani, internat Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava
- femeie, 80 ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava
- bărbat, 71 ani, internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Ora 13.00 de noi cazuri de coronavirus, confirmate în România

Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). 
 
Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat.
 
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Ora 7:00 Numărul total al deceselor pe teritoriul României a ajuns la 17.

Ultimele trei persoane care şi-au pierdut viaţa au vârste cuprinse între 63 şi 70 de ani:
 
15. Bărbat, 63 ani, din judetul Neamt, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în  sectia de  ATI, confirmat pozitiv în data de  21.03.2020
16. Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata in SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020
17. Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, alte 144 de cazuri de infectare. Astfel că, pe teritoriul ţării noastre au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 86 s-au vindecat. 

Joi, la ora 13, autorităţile vor anunţa bilanţul actualizat, în România.

Aproximativ 45 de tone de echipament medical au ajuns, joi, în România, de la Seul, Coreea de Sud, cu o aeronavă NATO.
 
100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră, potrivit unui comunciat transmis, miercuri, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Peste 100 de cadre medicale infectate cu coronavirus în Spitalul din Suceava

Miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că echipa condusă de secretarul de stat dr. Nelu Tătaru, a evaluat activitatea Spitalului Clinic Judeţean Suceava, unde peste 100 de cadre medicale au ieşit pozitive la corornavirus.

Echipa Ministerului Sănătăţii a decis închiderea Spitalului Clinic Judeţean începând de miercuri, pentru 48 de ore, pentru dezinfecţie.
 
Tot miercuri a început transferarea celor 124 de pacienţi care se mai aflau internaţi în spital în alte unităţi sanitare. Astfel, pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID-19 au fost repartizaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată, unde sunt 248 de paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.
 
Pacienţii cu test negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, iar cei care sunt nu au coronavirus şi reprezintă urgenţe medicale şi au nevoie de tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici