CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 29 octombrie. Franţa intră în „carantina generală.” Şcolile rămân deschise, iar oamenii vor avea interdicţia de a ieşi din case. Ţara din Europa care a atins un nou record al cazurilor zilnice

  • Franţa va reveni parţial la restricţiile din primăvară. Emmanuel Macron a anunţat, miercuri seara, că în Franţa se revine la „carantina generală”, începând de vineri, 30 octombrie.
  • Restricţiile din Germania vor intra în vigoare începând de luni, 2 noiembrie.
  • UE va cheltui 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea şi distribuirea de teste rapide.
  • Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările Uniunii Europene ar putea începe cu seriozitate în aprilie.
  • Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore.
1967 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 29 octombrie. Franţa intră în „carantina generală.” Şcolile rămân deschise, iar oamenii  vor avea interdicţia de a ieşi din case. Ţara din Europa care a atins un nou record al cazurilor zilnice

Profimedia

Macron reinstituie în Franţa „carantina generală” din primăvară, cu excepţia închiderii şcolilor. Oamenii vor avea interdicţia de a ieşi din case 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise.

"Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional.

Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate.

La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise", a declarat Emmanuel Macron.

COVID-19: Germania  impune o "carantină de urgenţă" pentru 30 de zile. Lista restricţiilor

Germania va impune o carantină de urgenţă pentru a combate coronavirusul, după ce cancelarul Angela Merkel a convenit cu liderii regionali să ia măsuri naţionale pentru a preveni colapsarea sistemului medical, relatează Reuters.

"Măsurile sunt dure", a declarat Merkel miercuri la Berlin, după consultările cu liderii regionali.

UE vrea să cheltuie 100 de milioane de euro pentru a  cumpăra teste rapide, în încercarea de a opri al doilea val de Covid

UE va cheltui 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea şi distribuirea de teste rapide (antigenice) pentru a încerca să oprească noul focar de Covid-19, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, calificând situaţia drept „foarte gravă.

„Acum investim 100 de milioane de euro (...) pentru a achiziţiona teste rapide pe care le vom distribui statelor membre. Şi lansăm o procedură comună de achiziţii publice pentru a obţine mai multe,” a declarat şeful executivului european într-un discurs.

Ursula von der Leyen: Furnizarea de potenţiale vaccinuri COVID-19 în UE va începe cu seriozitate în aprilie 

Livrarea potenţialelor vaccinuri COVID-19 către ţările Uniunii Europene ar putea începe cu seriozitate în aprilie, a declarat miercuri, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.
 
"Numărul mare de vaccinuri urmează să înceapă în aprilie", a declarat von der Leyen într-o conferinţă de presă, adăugând că, în cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de vaccinuri pe lună către UE.
 
Ţara din Europa lovită din nou de Covid-19. Cazurile zilnice au atins un nou record 
 
Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, un nou record înregistrat în Cizmă, pe măsură ce au crescut cazurile din regiunea nordică a Lombardiei. În ziua precedentă, se înregistrase 21.994 de cazuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici