Coronavirus: Missouri a dat China în judecată. O acuză că a minţit comunitatea internaţională şi că a dat lumii teste defecte

  • Missouri a intentat marţi un proces împotriva Chinei
  • Acuză Beijingul că a ascuns severitatea epidemiei de coronavirus
  • Missouri: China a provocat „daune” ireparabile „economice şi umane” în Statele Unite şi în întreaga lume.
1939 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Missouri a dat China în judecată. O acuză că a minţit comunitatea internaţională şi că a dat lumii teste defecte

Sursă: Profimedia

Procesul civil intentat de avocatul de stat Eric Schmitt este împotriva guvernului, a Partidului Comunist Chinez şi a altor oficiali şi instituţii din ţară. În special îi acuză că au „ascuns informaţii cruciale” chiar de la începutul epidemiei, au arestat denunţătorii şi au negat natura extrem de contagioasă a noului coronavirus, relatează Le Figaro

Această ascundere a provocat „o pandemie inutilă şi evitabilă”, care a dus la pierderi de vieţi şi consecinţe economice semnificative, cu pierderi estimate la cel puţin câteva miliarde de dolari în acest stat central al ţării, potrivit documentelor legale.

Preşedintele american Donald Trump a făcut acuzaţii similare spunând că guvernul chinez ascunde imaginea reală a epidemiei din ţară, pe care Beijingul le-a negat.

Beijingul este acuzat în mod special pentru „neplăcerile publice” şi „activităţile anormal de periculoase”. Missouri solicită daune într-o sumă nespecificată. Peste 5.800 de persoane au fost găsite pozitiv în Missouri, care au înregistrat cel puţin 177 de decese, potrivit autorităţilor locale.

La nivel mondial, peste 2,5 milioane de oameni au fost infectaţi şi peste 175.000 au murit din cauza Covid-19, boala cauzată de coronavirus. Potrivit procurorului republican Eric Schmitt, primele transmisii ale virusului între oameni au avut loc la începutul lunii decembrie la Wuhan, oraşul în care a apărut coronavirusul. Cu toate acestea, guvernul a permis răspândirea virusului în ţară, apoi în străinătate înainte de a lua măsurile necesare la sfârşitul lunii ianuarie pentru a stopa contagiunea.

În timp ce ascundeau amploarea epidemiei, autorităţile chineze ar fi păstrat pentru ele însele echipamente de protecţie personală de bună calitate, permiţând totodată exportul de echipamente defecte. Aceste echipamente necorespunzătoare ar fi „pus în pericol viaţa lucrătorilor din sănătate şi a serviciului de urgenta” în ţările afectate de Covid-19.

"Partidul Comunist Chinez a făcut ceea ce fac toate regimurile autoritare: au ascuns adevărul pentru a-şi salva pielea", a declarat senatorul republican Ben Sasse, care este foarte critic faţă de Beijing. "Odată ce americanii vor invinge acest virus murdar, vom trage la răspundere guvernul chinez corupt", a adăugat oficialul din Nebraska într-o declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici