China refuză o anchetă privind gestionarea crizei coronavirusului: „Această solicitare ignoră sacrificiile poporului chinez”

  • China a respins luni cererea Australiei de a investiga modul în care a fost tratată pandemia coronavirusului în special de catre autorităţile chineze.
  • Mii de oameni din 40 de ţări dau China în judecată: ”A adus iadul în ţările noastre şi trebuie să plătească"
  • În plină pandemie, Donald Trump a tăiat fondurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
3403 afișări
Imaginea articolului China refuză o anchetă privind gestionarea crizei coronavirusului: „Această solicitare ignoră sacrificiile poporului chinez”

Sursă foto: Profimedia

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a declarat, într-un briefing de presă, că solicitarea a ignorat „eforturile enorme şi sacrificiile poporului chinez” pentru a stopa răspândirea virusului aparut in decembrie în oraşul chinez Wuhan. El a respins orice „chestionare a transparenţei Chinei în prevenirea şi controlul situaţiei epidemice”, relatează  La Libre.

Ministrul australian de externe, Marise Payne, a declarat duminică că ţara ei va „cere” inclusiv o anchetă independentă despre cum China a gestionat epidemia din Wuhan. „Trebuie să cunoaştem detalii pe care doar un raport independent ne-ar permite să le înţelegem despre originea virusului, cum să facem faţă acestuia (şi) transparenţa cu care au fost distribuite informaţiile”,  a declarat ea pentru canalul public ABC.

Statele Unite şi mai mulţi dintre aliaţii săi au acuzat China că nu a răspuns eficient în primele săptămâni ale epidemiei şi că şi-a minimalizat efectele pe teritoriul său.

Preşedintele Donald Trump a acuzat, de asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că a fost prea binevoitor faţă de Beijing şi că a gestionat greşit pandemia.

Payne a spus că OMS nu a reuşit să efectueze o anchetă imparţială cu privire la gestionarea pandemiei, deoarece „este ca si cum ar fi in acelasi timp braconieri şi paznici”, a spus ea. Consecinţele pandemiei vor afecta „cumva” relaţiile dintre Australia şi China, a adăugat ministrul australian.

Australia, care are 6.600 de cazuri de coronavirus şi 70 de decese cauzate de Covid-19, a fost una dintre primele ţări din lume care a interzis călătorilor din China să intre pe teritoriul său, măsură criticată de OMS .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici