Video Avertismentul lui Bill Gates după ce Donald Trump a tăiat fondurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Culisele războiului Trump-OMS

  • În plină pandemie, Donald Trump a tăiat fondurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  • Liderul de la Casa Albă acuză OMS-ul că a contribuit la răspândirea epidemiei de coronavirus prin faptul că crezut şi a promovat propaganda Chinei.
  • SUA contribuie cu 500 de milioane de dolari pe an la bugetul OMS. China plăteşte aproximativ 42 de milioane de dolari, desi are o populaţie de patru ori mai mare.
  • Bill Gates atrage atenţia că tăierea fondurilor OMS în plină pandemie este o mişcare periculoasă.
4025 afișări

Donald Trump a găsit vinovatul pentru răspândirea pandemiei de coronavirus – Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Liderul de la Casa Albă o acuză că a promovat propaganda şi dezinformările Chinei, iar prin asta a ajutat la răspândirea epidemiei de coronavirus în toată lumea. Drept pedeapsă, Donald Trump a suspendat finanţarea organizaţiei.

Trump: Avem o investigaţie în desfăşurare în ce priveşte Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vom afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Trump acuză Organizaţia că pe 14 ianuarie a validat şi promovat un raport prin care China respingea ipoteaza potrivit căreia noul coronavirus s-ar putea transmite de la om la om, desi Taiwanul atrăgea atenţia acestui periocol. Peste nicio o săptămână, pe 22 ianuarie, OMS s-a văzut nevoită să admită că o astfel de posibilitate există, în urma unei anchete proprii pe care a făcut-o în Wuhan.

Donald Trump: I-am spus asta preşedintelui Xi, i-am spus că Organizaţia Mondială a Sănătăţii este foarte orientată către China, China avea întotdeauna dreptate, nu poţi face asta, nu poţi face asta, nu e correct.

Într-un răspuns pentru Mediafax, reprezentantul OMS în România, Miljana Grbic, spune că Organizaţia se bazează pe buna credinţă a statelor membre: “ OMS depinde de statele membre pentru a furniza date precise şi în timp util şi nu are mandatul de a verifica datele prin alte mijloace.”

La rândul său, directorul OMS respinge acuzaţiile. Mai multe voci acuză OMS şi că a întârziat decalrarea unei pandemiei, chair şi după ce temutul visur a ajuns pe toate continentele lumii, cu excepţia Antarcticii.  

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS: Nevoia de solidaritate este mai mare ca oricând. Ce se întâmplă într-un loc, ne aafectează pe toţi. Nu putem trăi doar între graniţele propriilor ţări.

Două rapoarte secrete, apărute în presa internaţională acuză China că a ascuns mai bine de o lună şi jumătate epidemia de coronavirus cu care se confrunta. Potrivit datelor din aceste rapoarte, primul caz de coronavirus ar fi apărut în China, pe 17 noiembrie. Abia pe 31 decembrie, Beijingul a informat OMS că se confruntă cu mai multe cazuri de pneumonie de origine necunoscută.

Donald Trump este acuzat că prin acuzaţiile aduse OMS încearcă să mute atenţia de la greşelile pe care le-a făcut în gestinoarea crizei sanitare din SUA, în timp ce miliardarul şi filantorpul, Bill Gates, atrage atenţia că suspendarea finanţării OMS, în plină pandemie, este o mişcare periculoasă.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici