CORONAVIRUS. OMS: Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că terapiile intensive sunt pline în Europa şi SUA. „Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei", spune Tedros Adhanom Ghebreyesus.
  • Numărul celor infectaţi cu Covid-19 continuă să crească în lume.
3626 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. OMS: Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei

CORONAVIRUS. OMS: Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei

Numărul celor infectaţi cu Covid-19 continuă să crească în lume.

Săptămâna trecută a existat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 raportate până acum. „Multe ţări din emisfera nordică înregistrează o creştere îngrijorătoare a cazurilor şi internărilor. Unităţile de terapie intensivă îşi ating capacitatea maximă în unele locuri, în special în Europa şi America de Nord", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Agenţiei ANSA.

„Nu există nicio îndoială că Europa este acum un epicentru al pandemiei", a adăugat el.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că nimeni nu doreşte mai multe restricţii, dar pentru evitarea acestora trebuie ca fiecare să îşi facă partea de datorie.

„Nu putem avea redresarea economică pe care o dorim şi să ne trăim viaţa aşa cum am făcut-o înainte de pandemie. Ne putem ţine copiii la şcoală, putem menţine afacerile deschise, putem păstra mijloace de trai. Dar cu toţii trebuie să facem compromisuri şi sacrificii", a adăugat directorul general al OMS.

Franţa

Franţa se confruntă cu al doilea val, mai puternic decât primul, cu „aproape de 100.000 de cazuri pe zi”.

„Acest virus este foarte dificil. Am obţinut multe informaţii, dar nu ştim totul. Acest al doilea val va fi probabil mai puternic decât primul şi impactul asupra sistemului de sănătate va fi imediat, în următoarele trei săptămâni, în serviciile de resuscitare", a spus profesorul Jean-Francois Delfraissy, şeful consiliului ştiinţific pentru pandemie al guvernului de la Paris, pentru RTL.

În opinia acestuia, există „probabil mai mult de 50,0000 de cazuri de coronavirus pe zi”. Delfraissy crede că această cifră „se îndreaptă spre 100.000 de cazuri pe zi”.

Rusia

Cazurile de coronavirus continuă să crească şi în Rusia, unde au fost înregistrate 17.347 de infecţii noi în ultimele 24 de ore: cel mai mare număr de până acum de la începutul epidemiei. Numai în Moscova există 5.224 de cazuri noi. Potrivit datelor centrului naţional de operaţiuni, în ultima zi au murit 219 de persoane, ceea ce ridică numărul oficial al victimelor bolii în Rusia la 26.269. Numărul total al infecţiilor înregistrate în Rusia a ajuns la un total de 1.531.224.

Belgia

Belgia a înregistrat o medie zilnică de 12.491 infecţii cu coronavirus în perioada 16-22 octombrie, conform celor mai recente cifre ale Institutului de Sănătate Publică Sciensano.

În total, 321.031 de persoane au luat virusul de la începutul pandemiei, în timp ce internările în spital au atins o medie zilnică de 467,7, o creştere de 85%. În prezent, 4.827 persoane sunt spitalizate pentru Covid-19 (+ 10%), dintre care 757 în terapie intensivă (+ 12%). Sunt în total de 10.810 decese.

În Belgia intră în vigoare noi restricţii. De la ora 22:00 până la ora 6:00 există interdicţia ieşirii din case, iar măştile sunt obligatorii peste tot. Sălile de spectacol, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele şi centrele de fitness vor fi, de asemenea, închise. Măsurile se vor menţine până pe 19 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici