COVID-19: O nouă subvariantă a Omicron a fost descoperită în Israel

  • Aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o nouă subvariantă care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron au fost descoperite în Israel.
  • Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID.
  • Pericolul reprezentat de noua subvariantă este încă incert, iar sediul de informare privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel a precizat că nu există nicio dovadă că BA2 se comportă diferit faţă de Omicron.
  • Dacă noua subvariantă este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru ar putea cauza o îmbolnăvire mai gravă şi ar putea creşte numărul de pacienţi în stare gravă în spital.
2654 afișări
Imaginea articolului COVID-19: O nouă subvariantă a Omicron a fost descoperită în Israel

COVID-19: O nouă subvariantă a Omicron a fost descoperită în Israel

Aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o nouă subvariantă care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron au fost descoperite în Israel, a raportat joi seara KAN, informează The Jerusalem Post.

Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID. Aceasta conţine mai multe mutaţii decât varianta originală Omicron şi poate fi mai violentă.

Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvariantă este încă incert, iar sediul de informare privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel a precizat că nu există nicio dovadă că BA2 se comportă diferit de Omicron.

BA2 a fost observat pentru prima dată în China în urmă cu câteva săptămâni şi se bănuieşte că provine din India. De asemenea, a fost observat în Danemarca, Australia, Canada şi Singapore.

Oamenii de ştiinţă citaţi în raportul KAN au declarat că sunt îngrijoraţi de această nouă evoluţie.

În ultimele 10 zile, Israelul a atins continuu un nou record de purtători ai virusului, crescând de la 12.000 pe zi la 48.000, experţii fiind de părere că numărul real al celor infectaţi este probabil mult mai mare.

Cu toate acestea, situaţia generală a pacienţilor Omicron pare să fie mult mai bună decât în valurile anterioare.

Dacă noua subvariantă este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru ar putea cauza o îmbolnăvire mai gravă şi ar putea creşte numărul de pacienţi aflaţi în stare gravă în spital. Ea este urmărită de cercetătorii israelieni şi internaţionali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici