Covid în Israel. Polemică de Crăciun: permise pentru evreii americani, nu şi pentru pelerinii creştini

  • Guvernul de la Ierusalim şi-a închis graniţele de la izbucnirea variantei Omicron.
  • Pentru Crăciun, comunităţile creştine doreau permise speciale, dar nu le-au obţinut.
  • Spre deosebire de micile grupuri monitorizate de evrei nord-americani.
879 afișări
Imaginea articolului Covid în Israel. Polemică de Crăciun: permise pentru evreii americani, nu şi pentru pelerinii creştini

Covid în Israel. Polemică de Crăciun: permise pentru evreii americani, nu şi pentru pelerinii creştini

Guvernul de la Ierusalim a închis din nou graniţele. De la începutul pandemiei, Ţara Sfântă a rămas deschisă ne-israelienilor şi nerezidenţilor doar 28 de zile: de la 1 noiembrie - admiterea permisă pentru turiştii vaccinaţi - până la debutul variantei Omicron. Cu menţiunea că sunt în creştere ţările de pe lista roşie, către care le este interzis să zboare cetăţenilor statului evreu (Spania, Franţa, Emiratele Arabe Unite, la care se adaugă Marea Britanie).

Comunităţile creştine au încercat să obţină permise speciale pentru pelerine, dornici să ajungă la Mormântul Sfânt, la Bethleem. Degeaba. Un comitet guvernamental - condus de ministrul Ayelet Shaked - a decis duminica trecută să permită vizite în grupuri monitorizate doar tinerilor evrei nord-americani care vizitează Israelul în timpul sărbătorilor de sfârşit de an graţie circuitelor organizate de asociaţia Birthright.

„Această discriminare rasistă nu trebuie să aibă loc”, a comentat Wadi Abunassar, purtătorul de cuvânt al diferitelor confesiuni creştine. „Facem apel la autorităţile israeliene să garanteze intrarea tuturor celor care doresc să viziteze ţara, indiferent de religie”, a completat acesta.

O sursă anonimă a declarat pentru Associated Press că Biserica Catolică este furioasă pe guvernul israelian şi a făcut apel la ministerul Turismului.
Decizia rămâne deocamdată sub controlul Internelor, condus de Shaked, care este aliat al premierului Naftali Bennett. Interdicţia pentru străini a fost între timp prelungită până pe 29 decembrie, când sărbătoarea Crăciunului va fi deja trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici