Creşte rata de mortalitate din cauza Covid-19 în România

  • Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a întocmit un raport în legătură cu evoluţia cazurilor de Covid-19
  • România ocupă un loc în topul celor şapte cele mai afectate ţări
  • Cadrele medicale au ajuns la epuizare, lucru care afectează lupta împotriva bolii
1453 afișări
Imaginea articolului Creşte rata de mortalitate din cauza Covid-19 în România

Sursa foto: profimedia

România se numără printre cele şapte ţări din UE care au un risc ridicat de mortalitate din cauza Covid-19, conform Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Un raport întocmit de aceştia arată că Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Spania, Ungaria şi România au înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cazuri, multe dintre ele fiind grave.

În raport se meţionează că ”În unele regiuni din aceste ţări sistemele de sănătate sunt deja sub presiune, cu o rată ridicată de ocupare a paturilor de spital şi a secţiilor ATI şi cu personal medical în stare avansată de oboseală.”

Raportul ne spune şi că ”Numărul cazurilor Covid-19 au crescut constant în UE din august 2020, dar acest lucru nu are acelaşi impact în toate ţările. În mai multe ţări, creşterea observată se corelează cu rate crescute de testare şi transmitere intensă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani.”

 

AUTOR: DENISA FORTU

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici