Cum ne spălăm corect pe mâini. Mulţi dintre noi fac cel puţin o greşeală

  • Când vine vorba de protecţie împotriva noului coronavirus, măştile sanitare sunt inutile şi încă nu există un vaccin.
  • Aşadar, cea mai bună metodă de prevenire a transmiterii virusului 2019n-Cov este spălatul pe mâini - cu atenţie - cu apă şi săpun, potrivit Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).
  • Urmăriţi mai jos ghidul cel mai bun pentru spălatul pe mâini.
4070 afișări
Imaginea articolului Cum ne spălăm corect pe mâini. Mulţi dintre noi fac cel puţin o greşeală

Sursa foto: Profimedia

Şi da, există şi un mod corect de a ne spăla pe mâini. Este cumva o formă de artă - un proces bine pus la punct, care implică şi un pic de fredonat. Iată modul corect prin care trebuie să ne spălăm mâinile, potrivit CDC. În primul rând, aveţi nevoie doar de o chiuvetă şi un săpun. 

Pasul 1

Umezeşte-ţi mâinile cu apă curată. Apoi, închide robinetul şi începe să foloseşti săpunul. Îndepărtarea bacteriilor se poate face mult mai eficient dacă pe lângă apă se adaugă şi săpun.

Pasul 2

Săpuneşte-te până apare o spumă, iar apoi asigură-te că spuma ajunge pe dosul palmelor, între degete şi pe sub unghii. Spuma creează fricţiune, proces prin care bacteriile şi mizeria sunt desprinse de pe suprafaţa pielii.

Pasul 3 

Continuă să te speli pe mâini cel puţin încă 20 de secunde. Cântă sau fredonează „La mulţi ani” de două ori pentru a măsura timpul exact. Nu există un număr magic, dar spălatul pe mâini timp de cel puţin 20 de secunde a fost dovedit că ne scapă de microbi mai bine decât perioade mai scurte. În plus, fredonarea „La mulţi ani” este doar încă un mod distractiv pentru a fi sigur că te-ai spălat pe mâini atât cât trebuie.

Pasul 4

Clăteşte-ţi mâinile cu apă curată. Ai reuşit să ridici microbii de pe pielea ta, iar apa e cea mai bună pentru a-i îndepărta complet.

Pasul 5

Usucă-ţi mâinile cu un prosop curat sau cu un uscător. Ai grijă pentru că mâinile umede transferă cel mai uşor virusurile. 

Apa şi săpunul sunt cea mai bună protecţie împotriva patogenilor, dar şi gelul dezinfectant este un înlocuitor bun dacă nu ai acces pentru moment la apă şi săpun. Foloseşte doar o picătură de gel pe una dintre mâini, iar apoi freacă-ţi mâinile timp de 20 de secunde. Gelurile dezinfectante nu te vor scăpa de mizerie, chimicale sau virusuri, dar sunt mai bune decât nimic.

Cercetătorii din China au descoperit că virusul 2019-nCoV a suferit cel puţin o mutaţie, aceştia susţinând că două tipuri diferite ale noului coronavirus ar putea cauza numărul mare de infecţii din lume. Citeşte continuarea... 

La nivel global infectarea cu coronavirus are o rată a decesului de 3.4%, dar acesta variază de la ţară la ţară. Ne-am aştepta ca rata să fie mai mare în ţările cu un sistem medical mai precar şi mai mică în ţările care investesc sume impresionante în sănătatea publică, dar acest lucru nu pare să fie confirmat de cele mai recente statistici. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici