Cum să te protejezi de Covid-19 în vacanţă. Ghid practic de călătorie

  • Gindrovel spune că trebuie să fim grijulii cu sănătatea noastră
  • Anumite ţări şi regiuni vor solicita un paşaport de vaccinare
  • Majoritatea ţărilor cer dovada unui test PCR negativ şi carantină la sosire
928 afișări
Imaginea articolului Cum să te protejezi de Covid-19 în vacanţă. Ghid practic de călătorie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Fericirea merge mână în mână cu sănătatea. Aşa că, dacă te pregăteşti de vacanţă, trebuie să ştii că e important să iei măsuri de precauţie împotriva Covid-19.

Odată cu relaxarea restricţiilor, numeroase ţări îşi redeschid frontierele şi se pregătesc să primească turişti. Însă, pericolul nu a trecut. Ar fi indicat să eviţi locurile aglomerate şi să ţii dezinfectantul la îndemână.

Gindrovel Dumitra este medic de familie şi îţi spune că un nivel de responsabilitate este cât se poate de necesar în viitor.

GINDROVEL DUMITRA, medic de familie: În primul rând, atunci când mergem în vacanţă recomandarea numărul 1 din punctul meu de vedere este să fim o persoană vaccinată. Adică, înainte de a pleca în vacanţă, fiecare dintre noi trebuie să primim schema completă de vaccin.

Fiindcă există aceste oportunităţi pentru orice persoana, indiferent de categoria de risc din care face parte, practic este păcat să plecăm în vacanţă fără să nu avem acest scut de apărare.

Medicul ne mai spune că trebuie să ţinem cont, atunci când plecăm în concediu, de faptul că oricare dintre persoanele cu care ne întâlnim poate fi o sursă de infecţie.

GINDROVEL DUMITRA, medic de familie: Rămâne în continuare valabil purtatul măştii, distanţarea socială, respectarea tuturor regulilor atunci când stăm în spaţii închise, când stăm în locuri aglomerate, atunci când mergem cu mijloace de transport în comun sau ori de cate ori interacţionăm cu persoane care prezintă semne sau simptome de boală. Voi merge în vacanţă şi voi lua măsuri de precauţie. O să păstrez aceleaşi măsuri pe care le-am luat şi până acum şi pentru siguranţa mea şi a familiei mele. Ok, eu sunt vaccinată, dar cu siguranţă cunosc oameni care nu sunt şi atunci pentru siguranţa lor o să mă păstrez pe mine în siguranţă în continuare. Masca în locurile aglomerate, dezinfectant, bineînţeles, de fiecare dată când o să fie cazul şi pe lângă asta o să încerc să păstrez pe cât posibil distanţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici