Cum se răspâneşte coronavirusul la un concert? Experimentul realizat de germani

  • La experimentul germanilor au participat aproximativ 1.500 de persoane
  • Cu 48 de ore înainte de eveniment, voluntarii au fost testaţi negativ pentru infecţia cu COVID-19
  • Participanţii au purtat măşti şi au fost echipaţi cu un dispozitiv de urmărire a contactelor
3321 afișări
Imaginea articolului Cum se răspâneşte coronavirusul la un concert? Experimentul realizat de germani

Cum se răspâneşte coronavirusul la un concert? Experimentul realizat de germani

Sâmbătă, cercetătorii germani au organizat un concert pop pentru a studia cum se răspândeşte noul coronavirus. Aceştia au folosit maşini de ceaţă, dezinfectant fluorescent şi dispozitive de urmărire a contactelor. La experimentul condus de Spitalul Universitar din Halle, au participat aproximativ 1.500 de voluntari care au fost testaţi negativ pentru infecţia cu COVID-19, scrie NBC News.

Oamenii de ştiinţă au echipat fiecare voluntar cu o mască de protecţie şi un dispotiv de urmărire a contactelor. Prin urmare, senzorii montaţi pe tavanul sălii au putut colecta date despre mişcările fiecărui participant.

De asemenea, oamenii s-au dat pe mâini cu dezinfectant fluorescent pentru a vedea suprafeţele cele mai des atinse. Pe lângă asta, cercetătorii germani au urmărit şi mişcarea aerosolilor expiraţi de spectatori.

În total, vor fi organizate trei concerte, susţinute de un cântăreţ pop foarte îndrăgit în Germania, Tim Bendzko.

Cele trei scenarii puse la cale

Voluntarii vor participa la trei concerte: unul fără distanţare socială, unul cu o intrare graduală şi cu un accent mai mare pus pe măsurile de igienă şi o versiune finală în care participanţii vor sta suficient de departe unii de ceilalţi pentru a respecta distanţarea socială.

Scopul experimentului

Germanii vor să afle dacă este posibilă organizarea de evenimente în interioriul clădirilor la care să participe un public numeros fără a răspândi coronavirusul.

Rezultatele experimentului vor fi gata în 4-6 săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici