Cursa pentru vaccinul împotriva COVID-19: 17 candidaţi se aproprie de linia de finish

  • Sunt aproape 140 de vaccinuri în cursa pentru imunizare.
  • De linia de finish se apropie doar 17 dintre ele.
  • Vorbim despre cele 11 aflate în a treia fază de testare şi cele 6 care sunt deja folosite.
1954 afișări

Faza a treia de testare, şi ultima, se face pe grupe de populaţie de zeci de mii de oameni, împărţiţi în grupe care sunt injectate cu vaccin şi grupe care primesc un placebo. 

Uite şi vaccinurile care sunt în faza a treia de testare, cu mari şanse să fie disponibile înainte de sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. 

1. Vaccinul Pfizer este produs în colaborare cu germanii de la BioNTech şi chienzii de la Fosun Farma. 

2. Moderna face un vaccin în colaboare cu Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite. În septembrie, compania a anunţat că a recrutat 30.000 de participanţi la studiu, inclusiv 7000 de voluntari de peste 65 de ani. Compania ar putea cere au autorizare temporară înainte de sfârşitul acestui an.

3. Compania chineza CanSino Biologics are un vaccin făcut în colaborare cu Academia Militară de Medicină de la Beijing şi care este aflat în faza a treia de testare. Acesta a fost deja aprobat pentru utilizare limitată în China. S-au arătat interesate de el şi Arabia Saudită, Pakistan  şi Rusia.  

4. Vaccinul Sputnik 5 din Rusia era anunţat de Vladimir Putin în august, înainte de a începe faza a treia de testare. În octombrie a început această fază, iar rusşii sunt în negocieri pentru a furniza vaccinul în Argentina, Mexic, Brazilia şi India.

5. Compania americană Johnson&Johnson a lansat faza a treia de testare, cu 60.000 de participanţi, în septembrie. Acesta este un vaccin care se administrează într-o singură doză. Pe 8 octombrie, Comisia Europeană a semnat un contract cu americanii, pentru 200 de milioane de doze. Compania are capacitatea de a produce un miliard de doze de vaccin anul viitor. 

6. Vaccinul AstraZeneca, dezvolat împreună cu Universitrea Oxford este în faza a treia de testare şi rezultatele bune obţinute au încurajat companiile să îl introducă deja în producţie. Consorţiul suedezo-britanic a anunţat că poate produce treiu miliarde de doze anul viitor. Dintre acestea, 400 de miliarde au fost rezervate de Comisia Europeană. 

7. Novavax, companie americană, a lansat faza a treia a testării pe un grup de 15.000 de voluntari  din Marea Britanie. Iar la sfârşitul acestei luni va începe un studiu masiv şi în Statele Unite. Dacă rezultatele vor fi bune, Novavax poate produce 100 de milioane de doze în primul trimestru din 2021. Dar a semnat un contract cu India, pentru a produce 2 miliarde de doze de vaccin pe an. 

8. Compania chineză Sinofarm are în desfăşurare un studiu de faza a treia cu un vaccin creat de Institutul de Produse Biologice din Wuhan. Studiul început în iulie în Emiratele Arabe unite şi în august în Maroc şi Peru. Vaccinul a început deja să fie folosit pentru angajaţii din sistemul sanitar din Peru. 

9. Sinofarm este în a treia fază de testare şi cu un vaccin dezvolat de Institutul de Produse Bilogice din Beijing. Şi acesta este aprobat pentru utilizare limitată în Emiratele Arabe Unite. Preşedintele Sinofarm a anunţat că există capacitatea de a fabrica un miliard de doze de vaccin pe an. 

10. SinovacBiotech este o companie privată chineză, care a început studii de faza a treia în Brazilia, Indonezia şi Turcia. În octombrie, vaccinul a început să fie folosit pentru personalul medical şi funcţionari. Sinovac anunţă ca poate furniza vaccinul în primul trimestru al anului viitor. 

11. Indienii de la Barat Biotech a început un studiu de faza a treia la sfârşitul lui octombrie şi speră că va avea un vaccin pe piaţă la începutul lui 2021.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici