Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, numit secretar de stat la Sănătate

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, Andreea Moldovan, a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri seara Vlad Voiculescu.

2707 afișări
Imaginea articolului Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, numit secretar de stat la Sănătate

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, numit secretar de stat la Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, pe Facebook, că Andreea Moldovan este de miercuri secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, unde va avea pentru perioada următoare responsabilităţi pe gestionarea crizei şi campania de vaccinare.

„Mulţi dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureş, este medic primar cu specializarea în boli infecţioase şi medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelenţă a Societăţii Internationale de Boli Infecţioase. A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în acelaşi spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecţiilor nosocomiale din spitale şi salvarea de vieţi omenesti”, a scris Vlad Voiculescu pe reţeaua de socializare.

Conform acestuia, Andreea Moldovan s-a reîntors în ţară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale a câştigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De anul trecut, aceasta a preluat funcţia de director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi Covid.

„S-a implicat, alături de alţi voluntari, în cursuri şi campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice şi prevenirii infecţiilor atât pentru cadre medicale cât şi pentru studenţi, populaţie generală sau copii”, a mai spus Vlad Voiculescu despre noul secretar de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici